"Не хвилюйся, двері відчиняться": Docudays UA покаже фільм про українців після Майдану

Укрінформ
17-ий Міжнародний фестиваль кіно про права людини Docudays UA відкриє 1 травня доступ до конкурсної стрічки «Не хвилюйся, двері відчиняться».

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі фестивалю.

«З 18.00 стрічка «Не хвилюйся, двері відчиняться» доступна на docuspace.org. Фільм входить до конкурсної програми DOCU/Україна, тож не забудьте проголосувати. Фільм доступний до перегляду лише протягом доби, а саме до 18:00 суботи, 2 травня», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, о 20.00 – 21.00 відбудеться розмова режисера «Не хвилюйся, двері відчиняться» Оксани Карпович з режисером та кінокритиком Юрієм Грициною. Гості поговорять про способи зйомки бідності і «простих людей», які уникають «ентомологізації» і колоніалізму в оптиці. Карпович розповість про те, як це – бути українським режисером за кордоном, і про те, як у такому статусі знімати фільм в Україні. Чи потрібно стати чужим, щоб краще розгледіти механіку і динаміку рідного?

У межах правозахисної програми RIGHTS NOW! о 14.30 – 15.30 відбудеться дискусія «Mama I’m a Criminal: як відновне правосуддя дає дітям другий шанс». «Рік тому в Україні стартував пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину». Лише за перший рік роботи проєкту з кримінального процесу вивели 50 дітей. А це – 50 врятованих життів. Під час події ви почуєте їхні історії та дізнаєтесь, як врятувати більше дітей», - зазначають організатори.

Читайте також: Docudays UA цьогоріч покаже 70 фільмів

А о 18.30 – 19.30 ця ж програма запрошує на дискусію «ВІЛ-позитивний статус – не вирок», де йтиметься про руйнацію стереотипів і міфів про ВІЛ. «Поговоримо про те, як забезпечити право на недискримінацію дітей із ВІЛ-позитивним статусом. Чому батьки відмовляються від антиретровірусної терапії, яка є безкоштовною в Україні і може забезпечити ВІЛ-позитивним дітям повноцінне життя? А також подумаємо, як допомогти дітям з ВІЛ-позитивним статусом реалізувати їхні права, зокрема, на освіту», - інформують у команді фестивалю.

Майстерня документалістики DOCU/КЛАС о 17.00 – 18.00 запрошує поговорити про об’єднання спільнот документалістів. Чи впливають на їхні завдання нинішні кризові умови? Які цілі сьогодні ставлять перед собою професійні кінооб’єднання? Про це і про значимість таких асоціацій ітиметься під час презентацій української Гільдії неігрового кіно і європейських спілок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-