У Харківському зоопарку верблюд тричі за весну став татом

У Харківському зоопарку верблюд тричі за весну став татом

Фото
Укрінформ
У Харківському зоопарку цієї весни народилося троє верблюдів - 29 березня, 10 і 14 квітня. Малюки мають спільного татка – верблюда Сашка.

Про це повідомили в пресслужбі зоосаду.

«Два синочки і лапочка-донька – такий скарб отримав наш верблюд Сашко. Усі три верблюдиці (Шакіра, Наташа і Юля) цієї весни дали потомство. Верблюжа Сеня народилося 29 березня, 10 квітня з’явився маленький Кирило, а за чотири дні Саша вже знайомився з донькою Ейпріл. Отож свій дев’ятий день народження 17 квітня Сашко святкував уже у статусі багатодітного батька», - йдеться у повідомленні.

У Харківському зоопарку цієї весни народилося троє верблюжат//Фото: zoo.kharkov.ua

Як розповіла прессекретар зоопарку Жанна Сивуха, до Харкова самець Сашко прибув з Астрахані ще маленьким верблюжам у компанії так само маленьких самочок Шакіри і Наташі. В дитинстві був флегматичним і дещо ледачим, але виріс сміливим вожаком.

«Маленький Кирило – копія тата у дитинстві – любить полежати, підставляючи боки теплому сонечку. Чого не скажеш про Ейпріл. Самочка дуже активна і товариська. Обожнює своїх доглядачів: у першу чергу обнюхає, а потім чекає, аби її почухали. Найменші верблюжата знаходяться у загоні разом з мамами і татом, отож малюкам не сумно, можна гратися один з одним досхочу. А ось старшому Сені компанію складає брат Боня, мама і гуанако. День до вечора Сеня влаштовує «доганялки» за гуанако, оскільки брат Боня на пропозиції побігати відповідає неохоче і у відповідь може навіть плюнути», - зазначила прессекретар зоопарку.

Читайте також: Берлінські зоопарки відкрилися після карантину

За її словами, матусі піклуються про своїх дитинчат відповідально і дуже ніжно. І якщо основою раціону малюків Кирила та Ейпріл є материнське молоко, то Сеня, якому сьогодні виповнюється місяць, вже пробує дорослі корми – сіно, траву й овочі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-