У Харкові юні музиканти з вадами зору виступили із симфонічним оркестром

У Харкові юні музиканти з вадами зору виступили із симфонічним оркестром

Фото
Укрінформ
Юні музиканти з вадами зору - вихованці Харківської дитячої музичної школи №13 ім. Коляди - зібрали повну залу на звітному концерті в супроводі Молодіжного академічного симфонічного оркестру "Слобожанський".

Концерт відбувся у Палаці культури ГУ Нацполіції в Харківській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Більше як 30 музикантів молодшої та старшої вікових груп підкорили глядачів не тільки майстерним володінням музичними інструментами, а й вокальними талантами. У їхньому виконанні лунали твори Бетховена, Моцарта, Шопена, Баха, Верді, Оффенбаха, сучасних композиторів, відомі народні пісні - від "Щедрика" і "Там, де Ятрань круто в'ється" до "Ой, ходила дівчина бережком" та "Чорнії брови".

У Харкові пройшов концерт дітей з вадами зору / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Відзначилися учасники народного хорового колективу "Classic", ансамблю "Слобожанські візерунки", дуети вокалістів. Багато виступів проходило у супроводі симфонічного оркестру "Слобожанський", відомого благодійністю та підтримкою юних талантів.

"Коли у 1991 році на базі Харківської обласної спеціальної гімназії-інтернату ім. Короленка було відкрито музичне відділення міської дитячої музичної школи №13 ім. Коляди, це був перший професійний освітній заклад для дітей з проблемами зору в Україні", - розповідає директор музичної школи Зоя Колесникова.

Читайте також: "Піккардійська терція" заспіває із незрячими дітьми у Рівному

За її словами, працювати з вихованцями гімназії почали провідні викладачі школи: "Вони будували систему музичної інклюзивної освіти початкової ланки. Зараз створені ними науково-методичні збірки авторських програм є лауреатами виставок-ярмарків педагогічних ідей".

Більш як половина з 200 учнів гімназії-інтернату навчаються на музичному та хоровому відділеннях музичної школи, а понад 30 випускників продовжили подальшу музичну професійну освіту.

Як повідомляв Укрінформ, у 2018 році Молодіжний академічний симфонічний оркестр "Слобожанський" разом з міжнародним благодійним проєктом "Класична феєрія" зібрав 250 тис. грн та придбав для гімназії-інтернату принтер Брайля, що може друкувати не тільки тексти, а й ноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-