Говоримо з режисеркою фільму «Земля блакитна, ніби апельсин»

Говоримо з режисеркою фільму «Земля блакитна, ніби апельсин»

Подкаст
Укрінформ
Це перша робота Ірини Цілик в документальному жанрі, яка відразу ж здобула приз за найкращу режисеру на фестивалі незалежного кіно «Sundance Film Festival» (США). 

У фільмі йдеться про сім'ю, яка живе в так званій «червоній зоні» Донбасу, де вже шостий рік тривають воєнні дії. Буденність для цивільних людей у прифронтовій зоні докорінно змінилася. 36-річна Ганна сама виховує чотирьох дітей. Обстріли у Красногорівці, де живуть герої стрічки, не припиняються. Але, незважаючи на всі труднощі, ця родина є дуже дружною і життєрадісною. Мама й діти мають захоплення, грають на музичних інструментах і, що найцікавіше, знімають самотужки фільми про своє життя під час війни.

Слухаємо також: Говоримо з Уляною Супрун про «котиків»

Гостя розповіла, чому фільм має таку незвичайну назву та поділилася своїм досвідом у зйомці документалки. "Виходить так, що дуже багато людей в Україні, в світі, все, що вони знають про Донбас, це тільки війна, бруд, смерть, ну, всі ці страшні речі. Але там ще є люди, звичайні люди, які живуть, які продовжують там жити і які залишаються часом ось такими світлини, як наші герої", - каже Ірина Цілик.

ПРОСТО СЛУХАЙ:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-