Американська кіноакадемія оголосила шорт-лист іноземних фільмів на

Американська кіноакадемія оголосила шорт-лист іноземних фільмів на "Оскар"

Список
Укрінформ
У Лос-Анджелесі оголосили шорт-лист “Оскара” у категорії “Міжнародний повнометражний фільм”.

Про це повідомляє Український Оскарівський комітет у Facebook з посиланням на Академію кінематографічних мистецтв і наук.

“Десять фільмів пройшли до наступного туру голосування в категорії Міжнародний повнометражний фільм (раніше відомої як Найкращий фільм іноземною мовою) на 92-у нагороду Академії. Дев'яносто один фільм було подано до цієї категорії”, - ідеться в повідомленні.

Водночас, як повідомляє пресслужба Держкіно, до шорт-листа потрапив фільм від Чехії “Пофарбоване пташеня” спільного виробництва Чехії, України та Словаччини. Стрічка стала одним з переможців дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Автор сценарію та режисер фільму - Вацлав Маргоул, українські продюсери – Ігор Савиченко, Володимир Філіппов, Алла Овсяннікова, Андрій Суярко. Стрічка є екранізацією однойменної книги польсько-американського письменника Єжи Косинського, що була перекладена більше як 30 мовами й стала світовим бестселером.

Фільми перелічені в алфавітному порядку за країнами:

Естонія, “Правда та справедливість”

Іспанія, “Біль і Слава”

Південна Корея, “Паразити”

Північна Македонія, “Країна меду”

Польща, “Боже тіло”

Росія, “Дилда”

Сенегал, “Атлантика”

Угорщина, “Ті, хто залишився”

Франція, “Знедолені”

Чехія, “Пофарбоване пташеня”.

Читайте також: Від "Глобуса" до "Оскара": Сезон кінонагород окреслює фаворитів

Як зазначається, до участі у попередньому турі були запрошені члени Академії з усіх галузей. Вони переглянули подані фільми у кінозалах і виконали мінімальну вимогу до перегляду, щоб мати право голосу в категорії. Їхні сім відібраних фільмів, доповнені трьома додатковими фільмами, проголосованими Виконавчим комітетом премії за художній фільм, складають цей список.

До наступного раунду номінації запрошують членів Академії з усіх галузей, які мають переглянути всі 10 фільмів зі списку, щоб взяти участь у голосуванні.

Україну представляв фільм режисера Нарімана Алієва “Додому”/ Homeward.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-