"Міс Україна Всесвіт" відмовили в американській візі

Укрінформ
Переможниці конкурсу "Міс Україна Всесвіт"-2019 Анастасія Суббота, яка має представити країну на "Міс Всесвіт" 8 грудня в Атланті, відмовили в отриманні американської візи.

Про це написала у Фейсбуці голова оргкомітету конкурсу Анна Філімонова.

"Сьогодні переможниця конкурсу "Міс Україна Всесвіт"-2019 Анастасія Суббота, яка повинна була представити Україну на престижному міжнародному конкурсі "Міс Всесвіт" 8 грудня в Атланті (США), отримала відмову в отриманні американської візи. Щоб участь України в світовому конкурсі все ж відбулася, я змушена звернутися з відкритим листом до Посольства США (U.S. Embassy Kyiv Ukraine )", - написала Філімонова.

Зокрема, у своєму листі до тимчасового повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора Філімонова нагадала, що інформація про перемогу Субботи у фіналі конкурсного відбору була передана до оргкомітету "Міс Всесвіт" (США), від якого Україна отримала офіційний лист-підтвердження про її участь у конкурсі "Міс Всесвіт-2019" (Атланта, штат Джорджія, США).

"Усі документи та матеріали були підготовлені нами та передані в оргкомітет "Mic Всесвiт". Ми підготували національний костюм та інші речі для участі у конкурсі", - додала Філімонова.

Вона наголосила, що попередні 13 учасниць конкурсу "Міс Всесвіт" від України ніколи не мали жодних проблем з порушенням дисципліни, а тим паче законів, в тому числі на території США.

Читайте також: Титул «Міс Україна Всесвіт 2019» отримала дівчина із Запоріжжя

"Для подання документів до Посольства США Анастасії Субботi була призначена дата 12 листопада 2019 року. У зв'язку зі збоєм комп’ютерної системи їй було запропоновано нову дату: 14 листопада, о 10:30. Вона подала документи, в тому числі офіційний лист-підтвердження від оргкомітету конкурсу "Міс Всесвіт" (англійською мовою), підтвердження нашого комітету – "Міс Україна Всесвіт" (українською та англійською мовами), довідку від банку з випискою про рух грошових коштів на її рахунку (українською та англійською мовами), а також усі інші необхідні документи. Працівник посольства США, який спілкувався з нею, запитав про мету отримання візи до США. Анастасія, яка вільно володіє англійською мовою, детально відповіла на його запитання та передала офіційні документи. Переглянувши документи, він сказав, що такі документи подавали вже не вперше. Вона попросила його переглянути офіційну інформацію в Інтернеті та на офіційних вебсайтах. Подивившись у комп’ютер, він без жодних коментарів видав документ про відмову", - розповіла Філімонова.

Читайте також: Miss Top of the world plus size: перша віцеміс отримала корону в Укрінформі

Вона звернулася до Тейлора з проханням особисто втрутитися у вирішення цього питання у зв’язку з термінами проведення конкурсу "Міс Всесвіт-2019": з 28 листопада 2019 року по 8 грудня 2019 року. "Згідно з правилами оргкомітету Анастасія Суббота повинна прибути до США 27 листопада", - нагадала Філімонова.

Володарку звання "Міс Україна Всесвіт-2019" обрали у Києві 24 жовтня. Нею стала 26-річна Анастасія Суббота із Запоріжжя. Суббота - професійна модель і займається веб-дизайном. У дитинстві вона виборола титул "Міні-міс Запоріжжя".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-