Офіцер ЗСУ презентувала власну книгу

Офіцер ЗСУ презентувала власну книгу "Щоденник нелегального солдата"

Укрінформ
Офіцер морської піхоти Збройних Сил України, кавалер ордена "За мужність" III ступеня Олена Білозерська презентувала свою книгу "Щоденник нелегального солдата".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ця книга абсолютно документальна. У ній тільки справжні імена і прізвища, справжні позивні. В ній опис тільки справжніх подій, абсолютно справжні дослівно представлені діалоги. І водночас, ті люди, які вже читали книгу, вони кажуть, що книжка не суха, читається легко”, - сказала Білозерська.

Вона розповіла, що до написання книги її підштовхнув український журналіст Юрій Бутусов. Але авторка зазначила, що у неї і до того було велике бажання написати про війну, але вже після її закінчення.

“Книга називається “Щоденник нелегального солдата”. Чому нелегального, тому що Українська добровольча армія до сьогоднішнього дня не увійшла до складу офіційних силових державних структур. І відповідно весь час, що ми воювали, ми знаходилися на фронті ніби нелегально. Ми не мали право там знаходитися, ми не повинні були там бути…”, - розповіла вона.

Білозерська зазначила, що книжка дуже якісна, з твердою палітуркою, у ній 584 сторінки якісного кольорового друку, а також багато ілюстрацій. Тираж книги – 1000 примірників.

Авторка розповіла, що у книзі описані історії не тільки з її життя, а й ще й багато історій знайомих їй військовослужбовців.

Боєць Української добровольчої армії Володимир Дорошенко зазначив, що багато історій з війни не можна було включати до книги, через їх секретність.

“Ми у цій книзі змогли передати ту інформацію, яку змогли передати. Якщо взяти увесь об’єм історій і подій, які з нами траплявся, то тут потрібно писати 5-6 томів. Тобто є ще підрозділи, люди, які служать, якісь добровольчі формування, про які ми не можемо подавати інформацію”, - сказав він.

Читайте також: У Білорусі показали фільм про Олену Пчілку

Військовослужбовець Валерій Воронов зазначив, що Білозерська не намагалася розкрити феномен добровольців у цій книзі, бо цим повинні займатися історики. Але, за його словами, її книга містить багато фактів та свідчень, які в майбутньому можуть знадобитися історикам.

Наразі книгу "Щоденник нелегального солдата" можна придбати лише у самої авторки Олени Білозерської.

Фото: dniprograd.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-