На Полтавщині знайшли дике урочище з червонокнижними лелеками

На Полтавщині знайшли дике урочище з червонокнижними лелеками

Укрінформ
На острові Національного природного парку «Нижньосульський» в оточенні заплавних водойм, куди більшу частину року людині не можна добратися, виявлено багатий рослинний та тваринний світ.

Про це на сайті парку написав начальник науково-дослідного відділу Микола Клестов.

«Завдяки спекотному літу цього року більшість водойм Худоліївської ділянки парку (Семенівський район –Авт.) пересохло, але кілька днів тому нам удалося добратися до урочища Грушеве. Воно являє собою фрагмент заплавної острівної діброви з вкрапленням окремих старих груш. Такі екотопи майже зникли як у заплаві Сули, так і у Дніпровському басейні в цілому внаслідок вирубання дубів. Вражає також багатий тваринний світ урочища та прилеглих водойм» - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський підписав указ про створення національного парку на Луганщині

За словами Клестова, на острові повсюдно зустрічаються сліди диких кабанів, козуль європейських, собаки єнотоподібної, лисиці звичайної. У прибережних заростях виявлені десятки червонокнижних чорних лелек, а також різноманітні пастушкові, в тому числі й деркач, що охороняється на європейському рівні. На прилеглих обводнених протоках обліковано понад 2 тисячі чапель: великих білих, сірих, квак, а також десятки куликів (уліт великий, турухтан, бекас), сотні звичайних мартинів. Зафіксована велика кількість комах – бабок і метеликів різних видів.

Нагадаємо, Національний природний парк «Нижньосульський» створений у 2010 році з метою збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об'єктів Середнього Придніпров'я і є об’єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. Розташований на території Глобинського, Оржицького та Семенівського районів Полтавської області, Чорнобаївського району Черкаської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-