У день Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ запрошує усіх приєднатися до молитви

У день Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ запрошує усіх приєднатися до молитви

Укрінформ
Православна церква України у день Різдва Пресвятої Богородиці проситиме у Небесної Матері сил зміцнитися у своїй вірі в Бога та запрошує усіх приєднатися до молитви та відзначення свята.

Таке повідомлення ПЦУ розмістила у Facebook.

“У день свята Різдва Пресвятої Богородиці, просімо у Небесної Матері сил зміцнитися у своїй вірі в Бога, адже в Господа немає нічого неможливого. Молячись та очікуючи, що наші прохання будуть вислухані, — докладімо більше власних зусиль і старань. Нехай віра в Бога і любов ведуть нас упродовж земного життя. Саме цей приклад показали святі Іоаким і Анна, цей приклад показала Пресвята Богородиця, адже немає іншого шляху до Бога та до Царства Небесного, як через смирення, віру і любов.

Запрошуємо приєднатися до молитви та відзначення свята Різдва Пресвятої Богородиці у храмах Православної Церкви України, де вранці спільно прославимо нашу Владичицю під час Божественної літургії. Ми чекаємо на кожного з вас — двері нашої Церкви відкриті для всіх!” - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зоря в ОБСЄ закликав тиснути на Росію за переслідування ПЦУ у Криму

Свято Різдва Пресвятої Богородиці, яке відзначається 21 вересня, – одне з дванадцяти найважливіших християнських свят. З нього розпочинається новий цикл святкувань у літургійному році. Народження Богородиці стало благословінням для Її батьків та усього людства, а також запорукою звільнення від гріховних кайданів, що знову відчинило перед людиною двері до вічного блаженного життя разом з Господом. 

Дитина, народжена із незламної віри та справжньої любові, Діва Марія стала чудом для цілого світу і для двох сердець, які впродовж цілого життя чекали на Її появу. Батьки Богородиці, Іоаким і Анна, дожили до глибокої старості, але довго не могли мати дітей, проте вони продовжували вірити, що Богові все можливо, і у своїх постійних молитвах щиросердно просили Господа, щоб Він дарував їм дитя. Після довгих переживань і молитов трапилося чудо: Іоаким та Анна стали батьками Пресвятої Діви Марії. Радісну звістку праведній Анні приніс архангел Гавриїл зі словами: «Анно! Почута молитва твоя, ти народиш Преблагословенну дочку Марію, від Якої піде спасіння всьому світу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-