Культовий словенський гурт Laibach везе до Києва нову програму

Культовий словенський гурт Laibach везе до Києва нову програму

Відео
Укрінформ
Культова словенська рок-група Laibach приїде у листопаді до Києва в межах світового туру "Sounds Of Music" (“Звуки музики”).
Про це під час онлайн-пресконференції в Укрінформі повідомив журналіст Олександр Рудяченко.

“Із перервою в 22 роки Laibach знову у Києві... Цього разу гурт привозить абсолютно нову програму, яка буде називатися “The Sound Of Music”. Підкреслюю, що ми побачимо типові концерти, які бачили європейські глядачі цього року”, - сказав він.

Рудяченко нагадав, що вперше Laibach приїжджав до Києва у жовтні 1997 року. Тоді словенський гурт зіграв два концерти: один у нічному клубі, а другий - у Міжнародному виставковому центрі.

Продюсер української частини туру «Sounds Of Music» Геннадій Гутгарц зазначив, що Laibach привезуть до Києва різноманітну артпродукцію, яку ніде не можна придбати, окрім як на концерті.

Він наголосив, що Laibach є високоінтелектуальним рок-гуртом, їхня творчість справила величезний вплив на світову музику.

Сам альбом “The Sound Of Music” вийшов 23 листопада 2018 року. Його ідея виникла в 2015 році, коли рок-група Laibach виступала у Північній Кореї. На концерті у Пхеньяні музиканти виконали кілька пісень із мюзиклу "Звуки музики" - цей фільм добре знають і люблять у КНДР, а школярі часто використовують його для вивчення англійської мови. В альбом включені такі номери з мюзиклу, як “My Favorite Things”, “Edelweiss”, “Do-Re-Mi”, “Maria”, причому останній словенці переробили на “Korea”.

“Ми дали два концерти в Північній Кореї, і це насправді було фантастично. Це хороша країна… Нам потрібен був рік, щоб домовитися з владою країни, і пізніше, після того як ми вже приїхали в країну, нам потрібен був один тиждень для того, щоб все організувати”, - розповів під час онлайн-пресконференції учасник гурту Laibach Іван Новак.

Читайте також: В Україні поменшало любителів попмузики й шансону

До альбому також увійшла інтерпретація корейської народної пісні “Arirang”, яка вважається неофіційним гімном як Північної, так і Південної Кореї. Ця пісня була раніше випущена синглом з нагоди історичного саміту президента США Дональда Трампа і північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

Київський концерт Laibach відбудеться 12 листопада в Міжнародному центрі культури і мистецтв (Жовтневий палац).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-