На відкритті ювілейної

На відкритті ювілейної "Червоної рути" звучали ”нерозкручені” пісні Івасюка

Фото
Укрінформ
На відкритті ювілейної, 30-ї "Червоної рути" у Чернівцях звучали пісні Володимира Івасюка, які рідко виконуються.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Твори Володимира Івасюка, які звучать зараз у сучасній українській музиці, можна порахувати на пальцях. Але у нього є понад сто творів, які рідко виконуються, хоча, я впевнений, повинні звучати завжди по радіо, їх мають бачити по телебаченню. Тому цим концертом ми хочемо наново переосмислити творчість великого композитора", - сказав перед початком заходу виконавчий директор фестивалю Мирослав Мельник.

Фестиваль «Червона рута–2019» / Фото: Віталій Олійник. Укрінформ

В концерті "Симфонічний Івасюк" брали участь переможці фестивалю "Червона рута" за участі Національного симфонічного оркестру України, джаз-бенду, хору “Чернівці” Чернівецької обласної філармонії. Вхід на концерт був вільний.

Перед концертом начальниця управління культури Чернівецької міської ради Юлія Сафтенко сказала, що зробить все для того, щоб фестиваль "Червона рута" назавжди повернувся до Чернівців.

Читайте також: На ювілейну "Червону руту" до Чернівців приїде майже тисяча учасників

З 18 по 21 вересня будуть проходити конкурсні програми у шести різних жанрах — поп-музики, рок-музики, акустичної музики, танцювальної музики, експериментальної музики та українського автентичного фольклору.

Переможці фестивалю заспівають у Літньому театрі в Чернівцях 22 вересня. Детальна програма фестивалю розміщена на його сайті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-