У Гарварді вручили Шнобелівську премію

У Гарварді вручили Шнобелівську премію

Укрінформ
У Гарвардському університеті пройшла 29-я церемонія вручення Шнобелівської премії, яка присуджується найабсурднішим науковим відкриттям року.

Про це повідомляє ВВС.

У номінації "Біологія" перемогла міжнародна група дослідників з Сінгапуру, Китаю, Австралії, Польщі, США та Болгарії. Вони з'ясували, що намагнічені мертві таргани довше зберігають магнітні властивості, ніж живі.

Шнобелівську премію в номінації "Фізика" отримали двоє вчених з Тайваню за дослідження про те, чому вомбати випорожнюються кубиками. Це друга премія вчених - першу вони отримали у 2015 році за дослідження тривалості сечовипускання ссавців.

Премією в номінації "Медицина" італійського вченого нагородили за дослідження, яке довело, що піца, приготована в Італії, знижує ризик смерті від раку органів травлення.

У номінації "Медична освіта" комітет відзначив роботу про те, як навчати студентів-медиків за допомогою звуків для тренування собак, наприклад мовою цокання.

Премію в номінації "Анатомія" вручили групі французьких дослідників за вивчення "температурної асиметрії мошонки у оголених і одягнених чоловіків". Вчені з'ясували, що у одягнених чоловіків ліве яєчко тепліше правого. Дослідження проводилося на французьких почтальонах.

Читайте також: В Гарварді оголосили лауреатів Шнобелівської премії-2018

У номінації "Хімія" перемогу здобув японський учений, який з'ясував, що п'ятирічна дитина щодня виділяє приблизно пів літра слини. Дослідження проводилося на власних дітях вченого.

Лауреатом премії в номінації "Інженерна справа" став іранський вчений, який запатентував апарат для зміни підгузників.

Премія в номінації "Економіка" дісталася нідерландським вченим за дослідження про те, банкноти якої країни найкраще переносять хвороботворні бактерії - перемогла Румунія.

Лауреатами премії миру стали вчені з Британії і Сінгапуру, спробували виміряти задоволення від чухання місця, що свербить.

У номінації "Психологія" відзначили німецького вченого, який досліджував кореляцію між вставленою в рот ручкою і рівнем щастя.

Переможців нагороджують справжні нобелівські лауреати.

Вченим вручили 10 трлн зімбабвійських доларів часів гіперінфляції в країні (0,4 долара США) і диплом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-