Команда “Лимани: бій за рай” презентувала перший тізер

Команда “Лимани: бій за рай” презентувала перший тізер

Відео
Укрінформ
Творчий колектив проєкту, присвяченого збереженню Національного природного парку "Тузловські лимани", презентував в Укрінформі перший тізер майбутнього фільму, який планує до показу у 2021 році.

Про це повідомив під час презентації режисер фільму Сергій Лисенко.

"Ідея зняти цей фільм виникла три роки тому, коли ми знімали інший проєкт в Одеській області, і я побачив найдивовижнішу команду охоронців природи, які очолюють Національний парк "Тузловські лимани" і борються за його збереження так, як ніхто не робить цього в Україні — відкрито, чесно, називаючи імена злочинців, корупційні схеми і просто фізично закриваючи собою цей унікальний куточок природи", - наголосив Лисенко.

Він зазначив, що Національний природний парк зараз має понад півсотні судових проваджень, зокрема щодо незаконного захоплення земель парку, незаконного вилову риби.

"Це окрема боротьба, окрема мафія, коли браконьєри з ОК "Граніт-2" узурпували сполучення між лиманом і морем і вигрібають всю рибу. Тізер показує, наскільки складна ця боротьба", - сказав режисер.

Лисенко додав, що всі види діяльності незаконного користування природним ресурсом кришуються керівними органами влади і правоохоронними органами.

"Національний парк "Тузловські лимани", люди, які ним керують, зробили величезну роботу в інформаційному полі по висвітленню, фіксації всіх цих випадків. І треба посилювати цю стратегію, інформаційний тиск, можливо, ще більше залучати волонтерів і громадських активістів для допомоги парку, в тому числі й ветеранів АТО як силову підтримку", - наголосив він.

За його словами, фільм уже знімається і перше відео вже змонтовано. Наступний виїзд в Одеську область буде у жовтні-листопаді. Команда планує працювати над фільмом понад рік, щоб застати всі сезони і розвиток боротьби адміністрації парку у різних напрямках.

"Ми сподіваємось, що фільм не тільки матиме творчий успіх, а й працюватиме як соціальний проєкт — допоможе в роботі колективу Національного парку, в їхній боротьбі. Ми маємо щодо цього певну стратегію. Плануємо під час зйомок фільму робити ролики, відео, які допомагатимуть висвітлювати роботу парку, проблеми, якими він займається. Міжнародні фестивалі теж роблять свою справу — бо це інформаційний розголос. Зокрема, ми сподіваємось на співпрацю з кінофестивалем Docudays UA і його мережею обласних кіноклубів. Маємо надію і на кінопрокат у 2021 році", - сказав Лисенко.

Як зазначалося, виробництво тізера підтримав Український культурний фонд. А бюджет проєкту, з яким подалися на пітчинг Держкіно, — це 3 млн 980 тис. грн.

"Ми подалися на пітчинг до Держкіно і сподіваємося, що наш проєкт буде відібрано. Ми будемо брати участь у різних воркшопах, презентуватися на найбільших маркетах, подаватися до фондів, домовлятися із сейлз-агентами, щоб фільм успішно просувався і презентувався на фестивалях класу "А", - сказала продюсерка фільму Анна Капустіна.

Читайте також: Вийшов міжнародний трейлер українсько-литовського фільму "Стасіс"

А режисер уточнив: незалежно від того, чи дасть держава кошти, чи ні, проєкт відбудеться.

"Для мене особисто творчість невід’ємна від громадянської позиції, громадської діяльності. І я точно знаю, що цей фільм - "Лимани: бій за рай" - буде знято. Якщо нас хтось підтримає, ми будемо вдячні, візьмемо більше техніки, більше людей і довше будемо знімати. Якщо ні, візьмемо те, що маємо, і знімемо все одно. Бо ці героїчні люди стали для мене натхненням", - підкреслив режисер.

Він додав, що команда вже має досвід створення фільмів без бюджету. Наприклад, "Брати по зброї", які знімали, починаючи з 2014 року, просто за власний кошт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-