Вийшов міжнародний трейлер українсько-литовського фільму

Вийшов міжнародний трейлер українсько-литовського фільму "Стасіс"

Відео
Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно презентує міжнародний тизер фільму “Стасіс”.

Про це повідомляє пресслужба агентства.

“Світова прем’єра картини відбудеться 5 вересня у межах конкурсної програми “Тиждень критики” 76-го Венеційського кінофестивалю. Українсько-литовсько-французька стрічка “Стасіс” (міжнародна назва “Парфенон”/Parthenon) литовського режисера Мантаса Кведаравічюса створена за підтримки Держкіно”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, тизер розміщено на Youtube-каналі Держкіно.

Як повідомляв Укрінформ, “Стасіс” - дебютний повнометражний художній фільм Мантаса Кведаравічюса. Це психологічна драма, створена методом комбінації художнього та документального кіно. Етнографічне дослідження, яке лежить в її основі, здійснювалося впродовж трьох років у Афінах, Одесі та Стамбулі. Зйомки також проходили в Уганді та Литві.

Над виробництвом картини працювали українські спеціалісти: оператор–постановник В’ячеслав Цвєтков, звукорежисер Андрій Нідзельський та художник-постановник Юрій Григорович. Головні ролі виконали Рита Бурковська, Ганна Білоброва, Мехді Мохаммед та Гаріп Оездем.

Спродюсували картину Віталій Шереметьєв і Наталія Лібет (ESSE Production House, Україна), Уляна Кім (Studio Uljana Kim) і сам режисер (Литва), Джулі Гає та Надія Турінцев (Rouge International, Франція).

Читайте також: Мультфільм “Кохання” взяв Гран-прі на анімаційному фестивалі у Фінляндії

Проєкт фільму став одним з переможців дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав фінансову підтримку розміром 11 млн 377,5 тис. грн. Загальний бюджет картини - 31 млн 128 тис. грн.

76-й Венеційський міжнародний кінофестиваль розпочався 28 серпня і триватиме до 7 вересня.

Фото: кадр з фільму

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-