У Пирятині пройшов показ старовинного українського одягу

У Пирятині пройшов показ старовинного українського одягу

Фото
Укрінформ
У райцентрі Пирятин вперше на Полтавщині пройшов показ традиційного українського вбрання «У моди немає часу»..

Про це повідомив сайт Пирятинської територіальної громади.

«На показі демонстрували старовинні костюми – родинні реліквії жителів Пирятинщини та Чорнухинщини. Глядачі побачили полотняні сорочки, вишиті гладдю та хрестиком, а також костюми, що складаються із сорочки, спідниці та корсетки. Головні убори моделей були різними – це стрічки у дівчаток, віночки - для нареченої, очіпки та хустки заміжніх жінок» - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що старовинний одяг надали моделям жителі сіл, деяким речам - понад 120 років. Можна було побачити, у якому одязі наші прабабусі йшли на жнива, а в якому пекли весільні шишки.

У Пирятині відбувся показ старовинного одягу / Фото: http://pyriatyn.org.ua

Особливий інтерес глядачів викликала колекція автентичних строїв, презентована етномайстринею з села Бубни Олександрою Герасимовою. Жінка знаходить та відновлює старовинні речі, в тому числі взуття та прикраси. Однак найбільшу зацікавленість присутніх викликав «чубатий» вінок, який вдягали наречені.

Читайте також: Одесити одягнули у вишиванки скульптури котів

Дуже яскравою була демонстрація всеукраїнського проєкту «Нація», учасники якого розшукують, реставрують та популяризують українське автентичне вбрання кінця XIX – початку XX століття (керівник - стиліст Ксенія Малюкова). Також на заході була облаштована фотовиставка цього проєкту.

Показ старовинних мод був проведений за ініціативи відділу культури і туризму виконкому Пирятинської міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-