Стала відома дата прем’єри

Стала відома дата прем’єри "Чорного ворона"

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єра повнометражної історичної драми «Чорний ворон», знятої за мотивами однойменного роману Василя Шкляра, відбудеться 5 грудня 2019 року в кінотеатрах.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

"Стрічка розповідає історію життя та кохання Івана на прізвисько Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Одвічна жага українців до волі не дає головному герою залишатись осторонь важливих подій, які розгортаються у його селі. Саме тому він відважно жертвує спокоєм та сімейним затишком і починає запеклу боротьбу за незалежність рідної землі, волю та майбутнє українців і власної родини.", - йдеться у повідомленні.

Додається, що події фільму розгортаються в 1922 році. Колишній офіцер армії УНР приїздить разом із вагітною дружиною Тіною до батька на хутір неподалік містечка Кам’янка. Вони сподіваються почати нове життя, отримати документи, якось адаптуватися до нової влади. Але вже на вокзалі вони стають свідками розвантаження новенького панцерника і свіженького полку ГПУ на чолі з чекістом Євдокімовим, який прибув на придушення холоднояців. Іван дуже швидко розуміє, що в серці Холодноярської республіки втекти від війни не вдасться. Невдовзі Євдокімов арештовує пов’язаного з повстанцями Іванового батька, а його самого пробує завербувати і змусити втертися в довіру до повстанців. Іван постає перед дилемою – терпіти ганьбу і насильство над своєю сім’єю заради ілюзії миру, чи самому приєднатися до повстанців.

Зазначається, що головну роль – Івана на прізвисько Ворон – виконав популярний український актор Тарас Цимбалюк. Ролі його побратимів зіграли Павло Москаль (Вовкулака) та Азізбек Абдурашидов (Ходя). Головного антагоніста – чекіста Євдокімова – зіграв Андрій Мостренко, а ще одного негативного персонажа – Птіцина ‒ на екранах втілить Олексій Тритенко, на рахунку якого ролі в таких історичних проєктах, як «Крути 1918» та «Сувенір з Одеси». Народна артистка України Наталія Сумська виконала в історичному фільмі роль ворожки Явдохи.

В грудні відбудеться прем'єра драми "Чорний ворон" /Фото: кадри з фільму

Режисер стрічки - Тарас Ткаченко. Сценарист - Тарас Антипович. Виконавчі продюсери - Христина Шкабар та Володимир Андріюк. 

Читайте також: Фентезі-вестерн про Шевченка і його побратима-самурая знімають у Чигирині

Роман Василя Шкляра описує одну зі сторінок української історії – боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-их роках. На їхньому чорному бойовому прапорі було “Воля України або смерть”. У 1921 році чотирирічна війна, яку Росія розв'язала проти Української Народної Республіки, закінчилася. Проте збройна боротьба ще роками тривала майже на всіх теренах України. Повстанці Холодного Яру відчайдушно чинили опір радянській окупації, боролися за свободу українського народу, жертвуючи власним життям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-