Катрін Деньов отримає “Золотого Дюка” на Одеському кінофестивалі

Катрін Деньов отримає “Золотого Дюка” на Одеському кінофестивалі

Укрінформ
Легендарна французька актриса, двічі володарка премії “Сезар” за найкращу жіночу роль, Катрін Деньов стане спеціальною гостею 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю, що відбудеться 12 - 20 липня.

Про це повідомляє прес-служба ОМКФ.

"Актриса отримає почесну нагороду ОМКФ - “Золотого Дюка” за внесок у кіномистецтво. Крім того, в межах фестивалю глядачам буде представлено міні-ретроспективу трьох найзнаковіших фільмів за участі Катрін Деньов", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, Катрін Деньов зіграла більш ніж у ста фільмах. Злет у її кар'єрі відбувся завдяки романтичному мюзиклу "Шербурзькі парасольки" (1964) Жака Демі з музикою Мішеля Леграна. Стрічка отримала Золоту пальмову гілку на Каннському кінофестивалі 1964 року, а також чотири номінації на "Оскар".

У фільмографії Катрін Деньов багато складних і незвичних ролей. Наприклад, у фільмі "Денна красуня" (1967) Луїса Бунюеля актриса взяла на себе роль заміжньої жінки, що віддалася мазохістським фантазіям. А в еротичному трилері "Голод" (1983) Тоні Скотта, де вона зіграла у тандемі з британським музикантом та актором Девідом Боуї, перевтілилася у вампіра. Катрін Деньов двічі удостоєна премії "Сезар" за найкращу жіночу роль – у 1981 році за фільм "Останнє метро" (реж. Франсуа Трюффо), а у 1993 – за "Індокитай" (реж. Режис Варньє). Своїми різноплановими ролями в кіно Катрін Деньов зарекомендувала себе як провідна французька актриса.

Катрін Деньов знімалася також у багатьох американських фільмах та у стрічках, знятих в інших європейських країнах, однак до французького кіно, як зізнається вона сама, у неї найсильніша любов. Актриса радо погоджується співпрацювати з режисерами-початківцями, які тільки напрацьовують собі ім’я, але за умови цікавого сценарію.

Читайте також: У Бразилії відбудуться Дні українського кіно

В межах Одеського кінофестивалю Катрін Деньов особисто представить міні-ретроспективу фільмів, найзнаковіших для своєї акторської кар’єри, а також проведе майстер-клас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-