У Бердянському зоопарку народилося рідкісне пташеня білоголового сіпа

У Бердянському зоопарку народилося рідкісне пташеня білоголового сіпа

Відео
Укрінформ
У Бердянському зоопарку "Сафарі" з'явилося на світ пташеня білоголового сіпа. Воно вилупилося три тижні тому. Батьки не відходять від малюка, а журналістів і близько не підпускають до вольєра.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сіп – птах родини грифових. Він дуже унікальний, розмах його крил - майже три метри. У нас пташеня з'явилося на світ 20 днів тому. Гніздо дуже велике – десь два на два метри", - каже власник зоопарку Юрій Кальченко.

У бердянському зоопарку живе пара сипів. За словами Кальченка, дізнатися стать птиці можна лише за результатами ДНК. Близько трьох місяців тому бердянці відправили зразки ДНК сипів в харківський інститут.

Читайте також: У Київському зоопарку оселилися японські коропи коі
"Нам прийшов результат: два самця. Я дуже засмутився, тому що поміняти птахів вже не можна, а де шукати самку – не знаю. Минув час, мій помічник Стас приходить і каже: "Самці сіли на гніздо". Потім народилося пташеня", - згадує Кальченко.

Днями бердянський зоопарк відзначив 10-річчя. Сьогодні у "Сафарі" налічується понад 200 видів тварин і птахів.

Напередодні Великодня у "Сафарі" народилися троє левенят, а також з'явилося близько 20 видів малюків - поповнення було в родині приматів, капуцинів. З Європи в Бердянськ "переїхали" білі страуси нанду, мавпа саймірі. Повинні були з'явитися слони, але міська рада не виділила землю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-