На Вінниччині розпочинається перший у Європі KIDS OPERAFEST

На Вінниччині розпочинається перший у Європі KIDS OPERAFEST

Укрінформ
На Вінниччині у вівторок, 4 червня, розпочинається перший у Європі дитячий оперний open air KIDS OPERAFEST, який проводиться в рамках III Міжнародного фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2019.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомила арт-продюсер фестивалю OPERAFEST TULCHYN Ірина Френкель.

«Сьогодні розпочинаємо у Тульчині перший в Європі дитячий оперний open air KIDS OPERAFEST. Він проводиться в межах III міжнародного фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2019, - саме дітям, дитячій програмі присвячені перші два дні фестивалю. Очікуємо, що на концертах фесту побуває щонайменше 6 тисяч дітей», - повідомила Френкель.

За її словами, перший дитячий оперний фестиваль просто неба стане культурним проривом України, адже такий захід – перший за форматом проведення, тривалістю та кількості гостей і учасників не лише в Україні, а й у Європі.

Дитячий оперний open air KIDS OPERAFEST триватиме два дні просто неба у парку «Подільського Версаля» - Палацу Потоцьких у Тульчині. Відкриється фестиваль казковою оперою «Король Дроздобород» у постановці режисера Дмитра Тодорюка. Для Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва оперу «Король Дроздобород» за однойменною казкою братів Грімм написав відомий український композитор Юрій Шевченко. Унікальність опери у тому, що вона виконується красивою українською мовою і створена за законами сучасного глядацького сприйняття. За результатами найпрестижнішої театральної премії України «Київська пектораль» вона була визнана «Кращою дитячою виставою» 2018 року.

Також у програмі open air KIDS OPERAFEST передбачається концерт-шоу «Colours of the wind» - солісти Disney Entertainment виконають пісні з легендарних мультфільмів.

5 червня на фестивалі покажуть яскравий мюзикл «Пригоди Гекльбрі Фінна» у виконанні артистів Київського муніципального академічного театру опери та балету.

Окрім того, на території open air KIDS OPERAFEST для маленьких глядачів будуть влаштовані численні розваги та цікаві майстер-класи: з живопису, виготовлення масок і навіть кольчугоплетіння. Діятиме «Школа чарівництва», «Майстерня слов’янського ювеліра», Містечко Аліси у країні чудес та нові яскраві селфі-зони.

Читайте також: Міжнародний оперний фестиваль в Тульчині триватиме п'ять днів

Також вперше з нагоди проведення окремого дитячого блоку KIDS OPERAFEST 4-5 червня на фестивалі буде організовано дитячий кемпінг. Його мешканці зможуть заночувати у наметах на території Палацу Потоцьких, побачити всі постановки з гарантованими місцями у партері, а під час екскурсій відвідати всі визначні історико-культурні місця Тульчина і стати учасниками окремої розважально-пізнавальної програми, яка буде організована у денний час.

OPERAFEST TULCHYN – перший в Україні міжнародний оперний open air фестиваль, який третій рік поспіль проходить у парку Палацу Потоцьких у м. Тульчин Вінницької області, щороку збираючи десятки тисяч глядачів та найкращих артистів світу.

Фото: vinnicya.vn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-