Українці п'ють більше алкоголю, ніж молока — Супрун

Українці п'ють більше алкоголю, ніж молока — Супрун

Укрінформ
В Україні щодня курять 7,5 млн людей, водночас через наслідки, зумовлені тютюнопалінням щороку помирають 85 тисяч українців.

Про це у Facebook написала в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"В Україні справді широко поширені чинники, які підвищують ризики неінфекційних патологій. До прикладу: 7,2 мільйона дорослого населення щоденно курять, а від пов’язаних із цим хвороб щороку помирають 85 тисяч українців. Також Україна входить до першої десятки найбільш питущих країн світу. Алкоголь за обсягом споживання значно переважає молоко (у розрахунку на одного мешканця — майже 12 л). А частка пов’язаних з алкоголем причин смерті становить 34,4% (серед усіх причин)", - йдеться у пості.

За її словами, серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, рак, хронічні обструктивні захворювання легень і розлади психічного здоров'я є причинами майже 84% всіх смертей в Україні.

Вона наголосила, що українці звикли ігнорувати охорону здоров’я, удавати, що її не існує.

"Причина — страх. Але ми в цьому не унікальні. Справді чимало людей асоціюють медицину з хворобами. “Само пройде” — популярна фраза, яку можна почути від українців. Люди терплять до останнього, лише б не звертатися до лікарів. Воліють не знати про свої захворювання, бо тоді доведеться лікуватися: а це дорого та страшно", - зазначила Супрун.

Читайте також: Основними причинами смертності в Україні є неінфекційні хвороби - Супрун

Очільниця МОЗ підкреслила, що подібного немає в країнах, де існують ефективні системи охорони здоров’я. "У США, Канаді, Британії розвинена культура скринінгу. Бо вилікувати захворювання на ранній стадії набагато простіше і дешевше", - зауважила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-