Основними причинами смертності в Україні є неінфекційні хвороби - Супрун

Основними причинами смертності в Україні є неінфекційні хвороби - Супрун

Укрінформ
Неінфекційні хвороби — рак, діабет, серцево-судинні захворювання, психічні розлади та хронічні обструктивні захворювання легень — є провідною причиною смертності в Україні.

Про це заявила в.о.міністра охорони здоров’я Уляна Супрун під час Національної конференції з неінфекційних захворювань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Неінфекційні хвороби займають перше місце не лише в Україні, а й у світі як причина смертності. Водночас це хвороби, яким можна і треба запобігати. Ми маємо приділяти увагу первинній допомозі. Щоб кожна людина за найменших симптомів мала змогу звертатися до свого сімейного лікаря та лишатися здоровою”, - сказала Супрун.

Вона наголосила, що МОЗ розвиватиме стратегію щодо неінфекційних хвороб, що вже прийнята Кабміном.

Читайте також: Як розрізнити панічну атаку та серцевий напад: корисні поради

“Ми помираємо на 10 років раніше, ніж наші європейські сусіди, зокрема, й через високі показники поширеності неінфекційних хвороб. Якщо виконуватимуться цілі та завдання по боротьбі з неінфекційними хворобами, Україна досягне європейських показників щодо тривалості за десятиліття”, - наголосила Супрун.

Розвитку неінфекційних захворювань можна запобігти дотримуючись здорового способу життя, зокрема, правильного харчування, активного фізичного навантаження та вчасно звертаючись до лікарів за найменших симптомів хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-