Гриневич нагадала випускникам, як вгамувати нерви на ЗНО

Гриневич нагадала випускникам, як вгамувати нерви на ЗНО

Укрінформ
Міністр освіти та науки Лілія Гриневич закликала підтримати випускників шкіл в період складання зовнішнього незалежного тестування.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Інавгурація інавгурацією, а перше цьогоріч ЗНО - з математики - вже завтра! Я традиційно закликаю всіх підтримати наших випускників, які від завтра почнуть складати свої тестування. Кому як не нам – дорослим – знати, що протягом життя людина змушена складати безліч екзаменів. Коли поруч друзі, коли поруч підтримка – жодне випробування не здається таким уже страшним. Я хотіла б, щоб усі випускники відчули – під час їхніх іспитів їх підтримує вся Україна. Ми вболіваємо, ми знаємо, що ви найкращі і зможете досягти усього, чого тільки бажаєте. Отже, #ЩастиНаЗНО кажу нашим випускникам я і закликаю всіх зробити те ж! ", - написала Гриневич.

Вона нагадала поради, які минулого року випускникам шкіл дала психолог Світлана Ройз: завчасно приготувати запрошення на ЗНО, всі необхідні документи, дізнатися маршрут до пункту тестування; взяти з собою воду, щось солодке.

Під час самого іспиту для відчуття безпеки та стабільності "освоїти місце" - розкласти папірці, ручки, постукати ручкою по столу в "своєму" місці, щоб легше було зосередитися і згадати те, що важливо.

Читайте також: ЗНО починається 21 травня тестуванням з математики

Також серед рекомендацій - приготувати якусь яскраву деталь - значок, браслет тощо і прикріпити в помітному місці - це так званий "якір", який повертає людину до реальності, щоб можна було подивитися і посміхнутися.

Більше порад, як зняти психологічну напругу перед тестуванням, на сторінці психолога Світлани Ройз в Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-