Трамп заявив, що ставиться до абортів, як Рейган

Трамп заявив, що ставиться до абортів, як Рейган

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп вперше висловився про нові закони в деяких штатах стосовно абортів, зазначивши, що не погоджується з ключовими положеннями жорсткої заборони жінкам переривати вагітність.

Про це він написав у Twitter.

"Як відомо більшості, і для тих, хто хоче знати, я рішуче виступаю за життя, за трьома винятками: зґвалтування, інцест та захист життя матері - та сама позиція, яку займав Рональд Рейган", - йдеться в повідомленні Трампа.

Перші два винятки відсутні в новому законі штату Алабама.

"Ми значно просунулись за останні два роки зі 105-ма новими федеральними суддями (і багато ще буде), двома верховними суддями, політикою Мексико сіті і, загалом, новим позитивним ставленням до права на життя. Радикальні ліві з абортами на пізніх строках вагітності (і гірше) вибухають з цього питання. Маємо триматися разом і виграти за життя 2020. Якщо будемо дурними і не об'єднаємось як один, то всі наші тяжко здобуті досягнення за життя зникнуть швидко!" - наголосив Трамп.

Читайте також: За новим законом Алабами лікарям за аборт загрожує до 99 років

Як повідомлялося, 15 березня Сенат штату Алабама прийняв найсуворіший законопроект про аборти у Сполучених Штатах Америки, який забороняє будь-яке переривання вагітності.

Відповідно до законопроекту, аборт вважається злочином, що загрожує лікарям, які його зробили, тюремним строком від 10 до 99 років.

Аборти можуть бути законними тільки у тому випадку, якщо життя матері під загрозою або плід уже мертвий.

Цього року заборону на аборти після шести тижнів вагітності вже затвердили в Огайо, Джорджії, Кентуккі та Міссісіпі.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-