Суд відхилив скаргу СБУ та Держкіно на заборону показу

Суд відхилив скаргу СБУ та Держкіно на заборону показу "Сватів"

Укрінформ
Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляцію на судове рішення, яким скасовується заборона показу серіалу "Свати" на території України.

Про це повідомляється на сайті "Медіагрупи 1+1".

"15 травня 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 березня 2019 року, яким задоволено позов ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1", ТОВ "Кіноквартал" до Міністерства культури України, Державного агентства України з питань кіно, Служби безпеки України", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, у березні Окружний адмінсуд Києва визнав протиправною підготовку СБУ довідки про наявність підстав для прийняття постанови про заборону в’їзду в Україну російському акторові Федору Добронравову, який зіграв у "Сватах" одну з головних ролей. Суд також визнав протиправним звернення СБУ до Міністерства культури про внесення Добронравова до "Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", та скасував накази Мінкульту і Державного агентства України з питань кіно щодо заборони розповсюдження і демонстрування фільмів за участю Добронравова.

Читайте також: #ВимкниРосійське: активісти запустили ініціативу з очищення інформпростору

СБУ та Держкіно оскаржили це рішення в апеляційному суді.

У листопаді 2017 року Служба безпеки України заборонила в’їзд в Україну терміном на три роки Федорові Добронравову. За даними СБУ, актор робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією, а також неодноразово відвідував Крим із порушенням встановленого українським законом порядку.

Міністерство культури внесло Добронравова до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці держави.

У квітні 2019 року Федір Добронравов знову двічі виступив в анексованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-