Маск постане перед судом через наклеп на британського дайвера

Маск постане перед судом через наклеп на британського дайвера

Укрінформ
Засновник компанії SpaceX Ілон Маск 22 жовтня цього року постане перед судом за обвинуваченням у поширенні наклепів про британського дайвера Вернона Ансворта.

Останній у липні 2018 року брав участь в операції з визволення школярів із затопленої печери в Таїланді, повідомляє у суботу DW.

"Відповідне рішення ухвалив у п'ятницю, 10 травня, федеральний суддя в Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія). Мільярдер намагався переконати судову інстанцію відхилити позов, однак не досяг успіху в цьому", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 15 липня минулого року бізнесмен назвав Ансворта "педофілом" у своєму дописі в соцмережі Twitter після того, як той в інтерв'ю CNN відхилив пропозицію Маска приєднатися до операції з порятунку підлітків і охарактеризував дії американського підприємця як "піар-хід".

Британець також у зневажливому тоні відгукнувся про міні-субмарину, покликану, за задумом Маска, допомогти з порятунком дітей і їхнього футбольного тренера з печери Кхао Луанг.

Читайте також: Маск вибачився перед британським дайвером і пояснив свою поведінку

На той момент засновник SpaceX мав 22,5 мільйона фолловерів у Twitter. Ансворт назвав звинувачення на свою адресу "незаконними, неприйнятними і негідними". Він домагається виплати понад 75 тисяч доларів компенсацій і просить суд офіційно наказати Маску утримуватися від будь-яких подібних наклепницьких висловів у подальшому.

У липні 2018 року міжнародна група рятувальників майже два тижні поспіль намагалася евакуювати 12 юних футболістів віком від 11 до 16 років та їхнього 25-річного тренера з частково затопленої печери Кхао Луанг в Таїланді. Операція завершилася успішно, однак загинув один із добровольців, який брав участь в доставці балонів з киснем у віддалені частини печери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-