Супрун порадила, якими продуктами можна замінити цибулю

Супрун порадила, якими продуктами можна замінити цибулю

Укрінформ
Цибуля багатьом не до смаку, викликає алергію, погіршує синдром подразненого кишківника та часом здається взагалі "антисоціальним продуктом".

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун оприлюднила у Facebook поради, чим можна замінити цей овоч.

За її словами, ріпчаста цибуля містить мало вітамінів та мінералів, тож ліпше споживати зелену цибулю та порей, які містять багато кемпферолу — це корисно для здоров’я судин. Але кемпферолу багато в квасолі, молодих бобах, вині, малині, спеції гвоздиці та чорному чаї, пише Супрун.

В пореї та зеленій цибулі багато вітамінів А, К, В6 та магнію. Але співставний вміст вітамінів та мінералів є також в кропиві, додала очільниця МОЗ.

В цибулі є пребіотики — речовини, які полюбляє кишкова мікрофлора. Втім, розчинну клітковину цибулі можна замінити в раціоні коренеплодами: селерою чи пастернаком, вівсяною та перловою кашею чи яблуками.

Цибуля корисна для печінки. Вона знижує рівень цукру в крові, допомагає нормалізувати баланс ліпопротеїнів та зменшує запалення. Але лише в разі поєднання зі здоровим збалансованим раціоном, підкреслила Супрун.

Співставними і не такими "антисоціальними продуктами" також можуть бути кріп, кориця, імбир, кінза та насіння коріандру.

Також, додає Супрун, можна посмажити редиску. Редис, як і цибуля, також багато на сірковмісні сполуки, і може дати певної солодкої гіркоти та аромату.

Читайте також: “Цибулеві” проблеми України та світу: що було, що буде і коли ринок заспокоїться

Щоб зробити ніжнішими паштет чи печеню, вона пропонує потушкувати замість цибулі багаті на клітковину та мінерали яблука, груші, пастернак чи селеру.

Окремо для любителів смаженої цибулі Супрун пояснила, що смаження до золотистої скоринки - карамелізація, або реакція Майяра призводить до того, що продукти стають шкідливими для здоров'я, можуть спричинити розвиток діабету, серцево-судинних хвороб та порушення роботи нирок.

І до того Супрун додала, що жодні продукти не є ліками, тож вживати їх можна лише як частину збалансованого харчування, а не для лікування хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-