МІП презентував фільм про бій під Семенівкою, коли розбили Гіркіна

МІП презентував фільм про бій під Семенівкою, коли розбили Гіркіна

Відео
Укрінформ
Міністерство інформаційної політики України показало 26-хвилинний документальний фільм «Семенівка. 5 травня», створений до 5-ї річниці бою під Семенівкою, що неподалік Слов'янська.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

«Фільм хронологічно описує хід подій збройного зіткнення українських силовиків (НГУ, ЗСУ та СБУ) та успішну перемогу над бойовиками”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що фільм заснований на розповідях очевидців, активістів та учасників бою, гвардійських загонів спецпризначення Західного і Південного територіальних управлінь, "омегівців" і спецпризначенців київської "посольської" бригади, командувача НГУ генерал-полковника Юрія Аллерова та спецпризначенців підрозділу «Альфа» СБУ.

Читайте також: Асоціація кіноіндустрії видала каталог українських фільмів 2018/2019 років

Стрічка доступна до перегляду на YouTube каналі Національної гвардії України.

Фільм «Семенівка. 5 травня» зняла компанія Mainstream Pictures на замовлення Міністерства інформаційної політики України.

Як відомо, 5 травня 2014 року українські спецпризначенці вибили бойовиків під керівництвом російського терориста Ігоря Гіркіна з позицій під Семенівкою. Бій тривав кілька годин. Бойовики втратили понад 40 осіб убитими і 200 пораненими, після чого відступили до промзони міста Слов'янська.

У бою загинуло троє українських військовослужбовців, вісім зазнали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-