У Харкові відбулася репетиція оркестру просто неба

У Харкові відбулася репетиція оркестру просто неба

Фото
Укрінформ
У центрі Харкова просто неба відбулася репетиція Молодіжного академічного симфонічного оркестру "Слобожанський".
Захід на площі Архітекторів зібрало більше сотні поціновувачів класичної музики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета репетиції просто неба, біля фонтану, де завжди багато людей, а сьогодні особливо, - популяризація класичної музики. Оркестр у повному складі - це 60 музикантів - під керівництвом диригента, заслуженого діяча мистецтв України Юрія Яковенка протягом сорока хвилин виконував 4 симфонії Брамса. Серед слухачів чимало дітей. Зазвичай вони в умовах концертного залу не можуть довго слухати класичну музику, швидко втомлюються, відволікаються. А тут, на свіжому повітрі, діти слухають музику, багато хто забуває про гру ", - зазначила директор оркестру Олена Єрьоміна.

Репетиція оркестру «Слобожанський» просто неба / Фото: Піхтерєва Аліка, objectiv.tv

За її словами, репетиція просто неба має й іншу мету - підготовку до оголошеної у Харкові на 10 травня масштабної музичній події - концерту "Містична Червона скрипка", який пройде у Великому залі Палацу студентів Харківського національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Читайте також: День народження у стилі ретро: львівський аеропорт привітав місто музичним флешмобом

Як зазначила Єрьоміна, на концерті вперше в Україні прозвучить легендарний інструмент - червона скрипка Страдіварі. «Американська скрипалька Елізабет Піткерн, яка зараз вже на шляху до України, виконає на ній концерт для скрипки з оркестром ре мажор Бетховена. Також у виконанні оркестру прозвучить 4 симфонія Брамса, яку зараз репетирують просто неба", - пояснила Єрьоміна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-