Київ вперше прийматиме міжнародний фестиваль мімів

Київ вперше прийматиме міжнародний фестиваль мімів

Укрінформ
У Києві 15 - 23 червня відбудеться Міжнародний фестиваль фізичного театру Mime Wave Festival 2019.

Про це повідомляється на сайті фестивалю.

“У програмі - виступи, воркшопи, лекції від митців з Нідерландів, Швеції, Німеччини та Іспанії. Протягом 9 днів на 6 локаціях, серед яких сцена Центру ім. Леся Курбаса, креативний простір IZONE та "Сцена 6", пройдуть сміливі театральні вистави та творчі експерименти”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, одне із завдань Mime Wave Festival 2019 – розвиток незалежного фізичного театру в Україні та створення можливостей для молодого українського покоління митців.

“В Україні глядач іще не зовсім знайомий з цим видом мистецтва. Тому ми вирішили запросити у Київ провідних митців з Нідерландів, Швеції та інших країн. Крім унікальних вистав від різних шкіл mime, на фестивалі відбудеться академія, що включатиме, зокрема, майстер-класи від міжнародних експертів. Фестивальні події стануть платформою для мистецьких дискусій, справжніх професійних відкриттів і корисних порад”, - розповіла директор та художній керівник фестивалю - українська режисерка Анастасія Любченко.

Читайте також: На фестиваль до Івано-Франківська з'їхалися 10 театрів

У програмі фестивалю - кілька різноманітних перформансів: фізична вистава Анастасії Любченко "Метаморфоза" з українськими акторами та нідерландськими музикантами - про вплив політичних подій у країні на емоційний стан людини; шведський театр "Пантомімтеатерн" (Pantomimteatern) з виставою для підлітків та дорослих "Надія на життя" (LEAP OF FAITH – for I survived), що переказує історії дітей-біженців у візуальній і насиченій музикою дії; класична пантоміма від іспанського міма Карлоса Мартинеса (Carlos Martinez); вистава в стилі нідерландського “міме” німецької режисерки Йоліки Судерман (Jolika Sudermann) “Немовля" (INFANTEN) - “зворотна подорож” до того часу, коли вона сприймала світ як дитина; виступ молодого українського колективу мімів ILINASTROE з новою виставою "Внутрішнє знищення" (INTERNAL DESTRUCTION), що дає можливість відчути ситуацію очима почуттів і думок, розширюючи тим самим можливості сприйняття навколишнього реального світу; нідерландська дитяча вистава “Яйце" (EGG) від театральної компанії MAAS - веселий перформанс двох мімів, з невеликою кількістю реквізиту та великою кількістю магії.

Крім цього, буде презентовано унікальний колабораційний проект "Рій" (SWARM). Режисер Фабіна де ла Квінтана (Fabián Santarciel de la Quintana), викладач в Амстердамській театральній академії сучасного “міме” разом з 30 учасниками з України та інших країн впродовж фестивалю працюватиме над виставою, яку покажуть глядачам в останній день. Взяти участь у відборі учасників зможе кожен, надіславши заявку до 25 травня: https://forms.gle/TfxaeaDpEBFTfKFd8

Головний організатор фестивалю - нідерландська організація Mime Wave за підтримки Сulture Bridges Programme.

Більше про фестиваль - на сторінці у Facebook: https://www.facebook.com/mimewavefestival

Фото: izolyatsia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-