Голлівудський актор Вуді Гаррельсон запускає виробництво паперу з соломи

Голлівудський актор Вуді Гаррельсон запускає виробництво паперу з соломи

Укрінформ
Компанія актора Вуді Гаррельсона Prairie Pulp&Paper запускає виробництво паперу з сільськогосподарських відходів.

Про це повідомляє mind.

"Папір Step Forward виробництва Prairie Pulp&Paper, який виходить на ринок США, на 80% складається з пшеничної соломи і лише 20% – зі звичайної деревної маси", - ідеться в повідомленні.

"Я зрозумів, що навіть коли виходить врятувати той чи інший ліс від вирубки, вирубувати починають десь в іншому місці, ну, як у грі «прибий крота». Тому слід звернути увагу на те, як виробляється папір. З тієї кількості дерев, які щороку вирубуються в світі – від 3 до 6 млрд, – половина йде на папір. Таким чином, зміна підходу до виробництва паперу сильно б змінила цю картину", – пояснює Гаррельсон.

За словами актора, в плані екологічності цей папір кращий, ніж будь-який інший з існуючих сьогодні. 

Поки що фабрика з виробництва паперу працює в Індії, однак актор планує незабаром запустити таке виробництво в США.

Читайте також: США випробували міжконтинентальну балістичну ракету

«У нас вже вироблено кілька пробних зразків на 100% недеревного паперу. На це пішло близько 14 років на дослідження, щоб довести перші аркуші паперу до ринку, тому для переходу на стовідсоткові показники потрібно ще кілька місяців і кілька мільйонів доларів на науково-дослідні роботи», – розповів Вуді Гаррельсон.

Вуді Гаррельсон захищає ліси давно. Наприклад, у 1996 році він брав участь в демонстраціях проти вирубки дерев червоних порід в Північній Каліфорнії, на цій демонстрації його було заарештовано, а ще раніше, в 1992, брав участь в протестах проти передачі 6 млн акрів незайманих лісів в штаті Монтана під лісозаготівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-