Короткометражний фільм про матір-одиначку на Донбасі змагатиметься у Каннах

Короткометражний фільм про матір-одиначку на Донбасі змагатиметься у Каннах

Фото
Укрінформ
Фільм Декеля Беренсона “Анна”, знятий у копродукції України, Ізраїлю та Великої Британії, відібрали до конкурсної програми короткометражних фільмів 72 Каннського кінофестивалю.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

“Короткометражний ігровий фільм “Анна” розповідає історію матері-одиначки середнього віку, яка живе на охопленому війною сході України та відчайдушно прагне змін. З ініціативи ізраїльського режисера картини Декеля Беренсона, фільм повністю створювався в Україні, українською знімальною командою: від виробництва до постпродакшену. Основною мовою фільму теж стала українська”, - ідеться в повідомленні.

Автори фільму: режисер та сценарист Декель Беренсон, оператор-постановник Володимир Іванов, художник-постановник Кара Балеян та режисер монтажу Єгор Трояновський.

Головні ролі виконали українські актори Світлана Барандич, Анастасія Вязовська, Ліна Чорнодуб та американський актор Ерік Р. Гіліет.

“Вперше я відвідав Україну в 2012 році, подорожуючи Європою. Для мене це був важливий особистий крок, оскільки моя бабуся народилася в Хусті – українському прикордонному містечку. На її очах Україна з іншими країнами Східної Європи потрапила до складу СРСР, а згодом здобула незалежність, яка тепер знову під загрозою. Я був у захваті від суміші східних і західних традицій та від людей в Україні”, - сказав Беренсон.

“Анна” – третій фільм Декеля Беренсона. Він народився в Ізраїлі, нині живе у Великої Британії. Його попередні короткометражні фільми “Дівчата нічого не робили” та “Ашміна” були показані на більш ніж 50 фестивалях по всьому світу, включаючи BFI у Лондоні.

Читайте також: Фільм із Сеітаблаєвим покажуть на Каннському фестивалі

Фільм “Анна” - копродукційний проект продюсерської студії Ессе Продакшн Хаус, 168 Wardour Filmworks та Blue Shadows Films. Генеральні продюсери - Віталій Шереметьєв та Ольга Бесхмельниціна (Україна), Мерлін Мертон та Декел Беренсон (Велика Британія, Ізраїль). Продюсери - Наталія Лібет (Україна), Елад Кейдан (Великобританія), Дмитро Конопльов (Ізраїль).

Станом на сьогодні “Анна” - вже другий фільм, що візьме участь в одній з конкурсних програм 72 Каннського кінофестивалю.

Як повідомляв Укрінформ, у конкурсній програмі “Особливий погляд” - другій за значущістю (після основного конкурсу) програмі в Каннах — візьме участь повнометражний дебют EVGE (“Додому”) кримськотатарського режисера Нарімана Алієва. Картина розповідає історію кримського татарина Мустафи, двоє синів якого поїхали в Київ після анексії Криму. Розповідь починається з того, що гине його старший син Назім, і батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Головні ролі в EVGE виконали Ахтем Сеітаблаєв і Ремзі Білялов. Продюсер стрічки - Володимир Яценко.

Фото: прес-служба фільму

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-