У Києві презентували дитячу книгу про Любомира Гузара

У Києві презентували дитячу книгу про Любомира Гузара

Фото
Укрінформ
Нову книгу для дітей серії "Видатні українці" видавництва мотиваційної літератури ІРІО "Любомир Гузар" презентували у Києві.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми дуже хотіли якомога більше розповісти батькам і дітям, якою людиною був Блаженнійший Любомир Гузар, а також про те, що і в технологічну добу інтернету такі людські якості, як щирість і добросердність залишаються величезною цінністю і дають змогу не тільки гідно жити, а й стати успішними", - сказала на презентації директорка видавництва Ольга Іванова.

Вона поінформувала, що серію "Видатні українці" у видавництві започаткували минулого року і вже видали книги про Роксолану, Ігоря Сікорського, Леоніда Каденюка, Валерія Лобановського та Кузьму Скрябіна. Усі вони побудовані за одним принципом: половина книги має розповідати про дитинство героя, умови його життя, стосунки з рідними друзями та вчителями, а в кінці кожного розділу є запитання для обговорення.

"Коли дитина має такий наочний посібник, їй дуже легко приміряти життєві ситуації героя на себе. Це книги для спільного якісного дозвілля дітей і батьків, які продовжують діалог між ними, бо від них легко перейти до розмови про те, як у дітей складаються стосунки з ровесниками, вчителями тощо", - зазначила Іванова.

Письменниця, авторка книги "Любомир Гузар", журналістка Укрінформу Ольга Опанасенко розповіла, що книга про Любомира Гузара є третьою з написаних нею для видавництва ІРІО - дві перші про Блеза Паскаля та Ніколу Теслу вийшли у серії "Видатні особистості". За її словами, коли їй запропонували написати про Гузара, вона взяла кілька тижнів на роздуми, а на роботу над книгою попросила не два-три місяці, як на попередні, а півроку.

Письменниця багато читала і дивилася відео про Блаженнійшого Любомира Гузара, а щоб познайомитися з місцями, де він бував, їздила до його резиденції у Княжичах на Київщині, до Львова і навіть до Італії на пошуки монастиря, де Гузар 20 років був предстоятелем.

Читайте також: Любомир Гузар залишив нам щирі та праведні настанови - Порошенко

"Мені здається, що нам вдалося доторкнутися до чогось важливого. Люди, які знали Блаженнійшого, ставали Любомиром Гузаром, я крізь їхні обличчя бачила його, вони починали говорити його словами з його інтонаціями. Я вдячна видавництву ІРІО за можливість написати цю книгу і хочу, щоб якомога більше людей дізналися про цього мудреця, який бачив дуже далеко, про особистість, серця якої вистачало на всіх, хто цього потребував, і про уважного ніжного сина", - сказала Опанасенко.

Прес-секретар Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви, очільник спільноти Любомира Гузара отець Андрій Боднарук у свою чергу зазначив, що кожен, хто знайомитиметься з цією книгою, ставатиме "трошки Любомиром Гузаром", бо вона є своєрідною "інструкцією", як у будь-якій ситуації залишатися людиною.

Під час заходу директорка видавництва ІРІО передала 15 примірників книги отцю Андрію Боднаруку для благодійного фонду "Карітас".

Придбати книгу "Любомир Гузар" наразі можна через інтернет-магазин видавництва, а згодом - у книгарнях та книжкових відділах великих торговельних мереж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-