Нотр-Дам вперше після пожежі сфотографували з космосу

Нотр-Дам вперше після пожежі сфотографували з космосу

Фото
Укрінформ
Космічна програма Євросоюзу зі спостереження за планетою Copernicus опублікувала знімок Собору Паризької Богоматері після пожежі, який був зроблений із космосу.

Про це повідомляється на сторінці Copernicus у Twitter.

"Наші колеги з Planet Labs, однієї з місій Copernicus, люб'язно надали нам те, що ми вважаємо першим супутниковим зображенням Собору Паризької Богоматері після пожежі, з яким можна ознайомитися", - йдеться у повідомленні.

Для порівняння також був опублікований знімок собору до пожежі.

Як повідомляв Укрінформ, у результаті пожежі у соборі Паризької Богоматері людських жертв не було. Але значно постраждав сам Нотр-Дам. Вогнем знищено головний шпиль та дві третини дерев’яного даху собору. Вціліли дві башти і фасад. Також вдалося евакуювати і зберегти основні духовні реліквії і скарби собору Паризької Богоматері.

Читайте також: У Франції можуть знизити податки для тих, хто пожертвував на Нотр-Дам

Президент Франції Еммануель Макрон у зверненні до нації висловив упевненість, що собор буде відновлено за п'ять років – до проведення у Парижі Олімпіади у 2024-му.

Нині оголошено глобальний збір коштів на відбудову Нотр-Дам де Парі. На даний момент вже вдалося мобілізувати понад 800 млн євро (майже мільярд доларів США).

Уряд Франції оголосив міжнародний конкурс з відбудови дерев'яного шпилю собору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-