Віденський бал у Києві: 100-річчю української державності присвячується

Віденський бал у Києві: 100-річчю української державності присвячується

Укрінформ
Традиційний бал у колонній залі КМДА вже третій рік збирає кошти для реабілітації дітей з інвалідністю

Щорічно бальний комітет обирає тематику Віденського балу, минулого року темою був спорт, а у 2017 році захід був присвячений євроінтеграції. Цьогоріч обрали тему 100-річчя української соборності.

Українські національні мотиви були відчутні в усьому, зокрема у декораціях з орнаментами Київщини та Придніпров'я й у хореографічних постановках на музику українських композиторів. У музичній програмі звучали твори українських композиторів Костянтина Данькевича, Володимира Івасюка, Миколи Лисенка, сучасні аранжування хітів ХХІ століття та європейська бальна класика – мелодії Йоганна Штрауса, Вольфганга Моцарта, Франца Легара у виконанні найкращого оркестру «Київ-Класик» під керівництвом визнаного маестро Германа Макаренка. Бальну залу прикрасили грандіозні 3-D інсталяції в українському стилі.

Цьогорічний бал відкрили 30 пар дебютантів. Серед них були актори, співаки, музиканти й професійні танцюристи. Зокрема, на балу станцював фіналіст шоу «Танці з зірками» Макс Єжов, віце-міс Україна Карина Камишна та фіналіст шоу «Х-Фактор», співак Кір Каплуновський. Молоді люди виконали класичний вальс, полонез і польку, а крім того – на балу були представлені румба, бачата та пасадобль. Так, відомий хореограф Сергій Костецький зізнався, що за багато років танцювальної кар'єри вперше розучив полонез, і цей новий досвід для нього досить цікавий. Тренували дебютантів хореографи балу – Олена Балджи та Андрій Дикий, а гарним манерам навчала експерт з етикету Наталія Адаменко.

Кожного року гостям балу пропонуються страви високої кухні, які відповідають знаковим світовим гастрономічним трендам – і ситно, й легко, і не дозволить набрати вагу. «Всі мішленівські ресторани зараз прагнуть до легкості й простоти, пропонують меншу кількість інгредієнтів і страв, висока кухня змінюється за принципом – ми те, що ми їмо. На Віденському балу ми врахували всі сучасні тенденції гастрономічної моди і запропонували оптимальне меню», – розповіла визнаний міжнародний експерт Food Design Ірина Тарасова.

Організатори балу розповіли, що однією з особливостей елітних вечірок є подача чаю не у вигляді традиційного напою. На Віденському балу синій чай кліторія виглядав як аперитив – це солона панакота на основі чаю. Адже перед вечерею синій чай нормалізує травлення і допомагає спалити жири. Були й традиційні українські продукти – хліб з медом.

Всі віденські бали в світі є благодійними проектами. І традиційний бал у Києві вже третій рік збирає кошти на програми столичного Центру реабілітації дітей з інвалідністю. Ексклюзивний організатор віденських балів в Україні генеральний директор групи компаній Brandberg Марина Ігнатуша зазначила, що кожен бал є окремим проектом зі своєю благодійною основою, і за три роки вдалося провести сім балів і зібрати близько 2 млн грн на програми реабілітації дітей з інвалідністю.

“Крім того, ми об'єднуємо меценатів, міжнародних партнерів, художників, хореографів, музикантів, дизайнерів, впливових особистостей – створюємо постійний майданчик для спілкування. Кожен дебютант і гість може стати учасником міжнародного Клубу Віденського балу, що дозволить відкривати для себе нові яскраві спецпроекти, відвідувати віденські бали партнерів України по всьому світу», – зазначила Марина Ігнатуша.

Благодійні лоти на бал традиційно надали відомі персони, наприклад, це велосипедна екскурсія з мером Києва Віталієм Кличком. Також, кілька років поспіль свої твори на благодійний аукціон виставляє художниця Лана Кауфман, цього разу художниця презентувала цикл нових робіт, об'єднаних тематикою балу. Одна з них – «Вальс квітів» – була представлена на благодійному аукціоні, інші картини презентовані у форматі виставки безпосередньо на заході.

А у неділю, 14 квітня, у колонній залі Київської мерії відбувся віденський бал для наймолодших принців і принцес. Цьогоріч бал був казковим, танцювальні номери були поставлені за мотивами відомих мультфільмів, таких як Білосніжка, Рапунцель та інші.

Окрім класичної бальної програми на балу були представлені спеціальні танцювальні номери під саундтреки до улюблених мультфільмів.

На заході відбулася прем'єра мюзиклу про юнака з інвалідністю та його подругу, які мріяли побувати на Віденському балу "Одна щаслива історія". Головні вокальні партії в мюзиклі виконали дебютанти "дорослого" Віденського балу Аліна Башкіна та Кір Каплуновський. Відомо, що наступні вистави відбуватимуться під час балів в інших містах України.

"Нашою головною місією у всіх дитячих Віденських балах є підтримка дітей з інвалідністю. Традиційно у балу беруть участь діти з інвалідністю, котрі готуються до нього разом з усіма. І для нас це найголовніше завдання, сформувати платформу під назвою – бал, яка буде об'єднувати всіх дітей і вчити їх жити в гуманному світі", – зазначила ексклюзивний організатор Віденських балів в Україні, генеральний директор групи компаній Brandberg Марина Ігнатуша.

Особливістю цьогорічного дитячого балу стало встановлення рекорду на найбільшу цукерку в Україні, яка була виготовлена за унікальним рецептом – міксом технологій виробництва австрійських та українських цукерок.

Вікторія Шевченко. Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-