На Філіппінах вчені виявили останки невідомого виду давніх людей

На Філіппінах вчені виявили останки невідомого виду давніх людей

Укрінформ
Міжнародна група вчених знайшла на філіппінському острові Лузон останки невідомого раніше виду людей, який проживав тут понад 50 тисяч років тому.

Про це повідомляє ScienceDaily.

"Міжнародна група експертів знайшла на Філіппінах останки нового виду людей... Новий вид, Homo luzonensis, названий на честь острова Лузон, де й були виявлені останки 50 тисячної давнини під час розкопок в печері Кальяо", - йдеться у повідомленні.

За словами одного з членів команди вчених з Австралійського національного університету Філіпа Пайпера, ця знахідка є великими проривом в людському розумінні про еволюцію людини у Південно-східній Азії.

Читайте також: У Єгипті виявили невідомий раніше палац Рамзеса ІІ

Як повідомляє ScienceDaily, під час розкопок, вчені знайшли останки щонайменше двох дорослих людей й однієї неповнолітньої особи в одному археологічному родовищі.

Зокрема йдеться про пальці дорослих, кістки ніг та зуби.

"Розмір зубів часто, хоч і не завжди, відповідає розміру тіла ссавця, тому ми думаємо, що Homo luzonensis були порівняно невеликими. Наскільки невеликими, ми ще не знаємо. Нам потрібно знайти частини скелета, за якими ми зможемо точно визначити весь розмір тіла", - повідомив Пайпер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-