2500 гасел:

2500 гасел: "Енциклопедичне видавництво" презентує тематичні словники

Фото
Укрінформ
Державна наукова установа "Енциклопедичне видавництво" презентувала Тематичні реєстри гасел "Великої української енциклопедії" із напрямків "Соціологічні науки" та "Релігієзнавство".

Про це сказала доктор історичних наук, професор, директор Державної наукової установи "Енциклопедичне видавництво" Алла Киридон під час презентації Тематичних реєстрів гасел, що відбулась в Укрінформі.

“Це пілотний проект. Це інструмент і інструментарій задля того, щоб ми не напружували наших авторів або тих, хто долучається, і не змушували гортати майже 1500 сторінок загального словника, де майже 80 000 гасел. Кожний, хто хоче долучитися за певним напрямом, міг би взяти до рук тематичний словник, погортати його та знайти або не знайти те чи інше гасло. Бо є чіткий критерій відбору, чому те чи інше гасло не потрапило до словника", - розповіла Киридон.

За її словами, у цих словниках розміщується тільки гасло і коротенька дефініція до нього, це не є словником, в якому ти можеш прочитати повне визначення. Вона додала, що ці видання розміщені на сайті державної наукової установи Енциклопедичне видавництво.

“Наголошую, що видаємо дві версії - друковану і онлайн-версію. Зараз завершуємо підготовку другого тому, і онлайн-версія наповнюється не за черговістю томів, не за черговістю літер, а за редагуванням”, - сказала Киридон.

В Укрінформі відбулася презентація тематичних реєстрів гасел "Великої української енциклопедії" / Фото: Худякова Олена, Укрінформ

Під час презентації доктор філософських наук Алла Арістова зазначила, що серйозною проблемою у розробці цих словників є несталість реєстру, бо за три місяць вже понад 100 нових термінів необхідно було б додати, а також виникають складнощі у підготовці реєстру, наповнення його контентом, тому що в Україні надзвичайно мала когорта дослідників у різних сферах релігієзнавчого знання.

“Коли ви тримаєте в руках оцей тематичний реєстр гасел, де 2500 гасел, то треба зрозуміти, що це лише частина усього реєстру, це лише один пазл з мозаїки”, - сказала вона.

Читайте також: Перша книга Сенцова українською побачить світ за місяць

Велика українська енциклопедія - науково-популярне енциклопедичне видання з усіх галузей знань про розвиток людської цивілізації та внесок України у світову історію й культуру. ВУЕ викладена державною мовою, у перспективі англомовна версія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-