Українське кіно на KISFF-2019: прем’єра “Кохання” та

Українське кіно на KISFF-2019: прем’єра “Кохання” та "Штангіст"

Укрінформ
Чимала частка програми Восьмого Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (KISFF), який відбудеться з 17 по 21 квітня, присвячена українському кіно.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

“Під час фестивалю відбудеться українська прем’єра створеного за підтримки Держкіно анімаційного фільму Микити Лиськова “Кохання”, який відібрано до конкурсу одного з головних анімаційних форумів світу – Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів у Ансі. Крім того, в Національному конкурсі KISFF-2019 беруть участь створені за підтримки Держкіно стрічки “В радості, і тільки в радості” Марини Рощиної та “Поза зоною” Нікона Романченка”, - ідеться в повідомленні.

Також на KISFF у програмі “Фестивальні хіти” серед фільмів-переможців найкращих світових кінофестивалів – картина “Штангіст” Дмитра Сухолиткого-Собчука, яка поміж численних нагород має і Гран-прі Варшавського міжнародного кінофестивалю. А окрема програма Восьмого KISFF буде присвячена 30-річчю Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів “КРОК”. Вона складатиметься з добірки стрічок, які свого часу вибороли головну нагороду “КРОКу”.

Читайте також: На фестивалі у Києві покажуть фільми-номінанти Європейської кіноакадемії

Як повідомляв Укрінформ, KISFF-2019 відбудеться у кінотеатрі “Києв”, він присвячений подіям 30-річної давнини, що вплинули на наше сьогодення, - як падіння Берлінського муру, демократичні трансформації у Східній Європі. У понад 30 програмах фестивалю – добірки стрічок від кураторів Berlinale Shorts, сучасне африканське кіно, фільми-номінанти на премію Європейської кіноакадемії, хіти головних світових фестивалів та багато спеціальних подій.

На головному фото: фільм "Штангіст"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-