Єгипетські археологи знайшли у гробниці мумії мишей, кішок і птахів

Єгипетські археологи знайшли у гробниці мумії мишей, кішок і птахів

Укрінформ
Археологи виявили мумії мишей та інших тварин у давньоєгипетській гробниці неподалік від міста Сохаг.

Про це повідомляє ВВС.

"Останки мишей та інших тварин були укладені навколо двох саркофагів з людськими муміями. Зсередини на стіни гробниці нанесені зображення похоронної процесії і людей, які працюють в полі", - йдеться в повідомленні.

За словами експертів, вік гробниці - понад 2 тисячі років, і в ній були поховані високопоставлений вельможа на ім'я Туту і його дружина.

Відзначається, що стародавній пам'ятник виявили в жовтні 2018 року завдяки мисливцям за стародавніми артефактами, які проводили там незаконні розкопки. Зловмисників затримали.

Мумії жінки і підлітка, які жили в епоху Птолемеїв, були виставлені як експонати біля входу в гробницю. Імовірно в момент смерті жінці було від 35 до 50 років, а хлопчикові - від 12 до 14 років.

Читайте також: У Єгипті виявили невідомий раніше палац Рамзеса ІІ

Також дослідники виявили понад 50 мумій мишей, кішок і птахів. У муміфікованому звіринці знайшлися навіть соколи.

Єгипетське міністерство у справах старожитностей сподівається, що знахідка привабить туристів до Сохага, що знаходиться за 390 км на південь від Каїра.

Голова Вищої ради Єгипту у справах старовини Мустафа Вазирі назвав гробницю чудовою і мальовничою, зазначивши, що це одна з найцікавіших знахідок у цьому районі за весь час проведення там наукових досліджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-