"Дике поле", "Вулкан" та "Першу сотню" покажуть на кінофесті в Парижі

Фото
Укрінформ
У Парижі (Франція) відбудеться фестиваль “Нова хвиля українського кіно”.

Програма кінопоказів триватиме з 5 по 10 квітня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Фестиваль розпочнеться у п'ятницю французькою прем’єрою художнього фільму “Дике поле”, який представлять автор сценарію, письменник Сергій Жадан та режисер Ярослав Лодигін.

Також у церемонії відкриття візьмуть участь віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко і голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Для гостей фестивалю виступить лідер гурту “ВВ” Олег Скрипка.

Окрім “Дикого поля”, за програмою фестивалю відбудеться показ таких українських кінокартин: “Анна” режисера Олеся Саніна, “Вулкан” Романа Бондарчука, “11 дітей з Моршина” Аркадія Непиталюка, “Лебедине озеро. Зона” Юрія Іллєнка, “Перша сотня”, де авторами є Ярослав Пілунський, Юлія Шашковська та Ґрузінов, а також стрічка “Коли падають дерева” Марисі Нікітюк.

Читайте також: Завершились зйомки фільму "Іди по воді" за мотивами оповідання Підмогильного

У рамках фестивалю також відбудеться церемонія передавання від українських кінематографістів Посольству України у Франції пам’ятника дочці Ярослава Мудрого королеві Франції Анни з перспективою його подальшого встановлення у Парижі.

Як зазначив представник Благодійного фонду Ігоря Янковського Тагір Імангулов, пам'ятник відлито з бронзи і доставлено до Парижа. Монумент висотою 1,4 м та вагою 50 кг є точною копію пам'ятника, який вже встановлений у Києві на Львівській площі, у Кракові, Тулузі та Санлісі.

“Передавати його на відкритті першого кінофестивалю “Нова хвиля українського кіно” у Парижі у кінотеатрі Le Gran Rex буде ініціатор кінофестивалю, засновник благодійного фонду Ігор Янковський послу України у Франції Олегу Шамшуру з метою у подальшому встановлення в Парижі”, - зауважив Імангулов.

До того, як для пам'ятника буде визначено місце встановлення у Парижі, він буде зберігатися у Посольстві України.

На головному фото: фільм "Дике поле"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-