Біля берегів Перу знайшли рештки

Біля берегів Перу знайшли рештки "чотириногого" кита

Укрінформ
Група палеонтологів виявила й описала рештки викопного кита, який жив біля берегів Південної Америки понад 40 млн років тому. Тварини мали чотири кінцівки і могли ходити по суші.

Про це повідомляє Science Daily.

Вчені з Перу, Франції, Італії, Нідерландів і Бельгії підтвердили гіпотезу, згідно з якою стародавні кити, схожі на собак або видр, мешкали на території сучасної Азії близько 50 млн років тому і полювали на інших тварин

За даними дослідження, чотириногі амфібії з внутрішнім вухом, зубами і щелепою, як у китів, мігрували в Європу, Африку й Америку від 35 млн до 48 млн років тому. Ймовірно, викопні кити мали хвостовий плавець, перетинки на лапах, і вони могли пересуватися по суші, хоча, більшість часу проводили у воді, як тюлені. 

Рештки скелета подібної тварини, що її знайшли біля берегів Перу, дають підстави припустити, що саме ця особина жила поблизу Південної Америки близько 42,6 млн років тому. 

Вчені знайшли щелепи, кістки кінцівок, ребра і хребці кита, довжина якого разом з хвостом могла становити приблизно чотири метри. Палеонтологи говорять, що цей вид китів міг потрапити з Азії до Америки через Південну Атлантику, враховуючи те, що подібні рештки не знаходили ні у північній, ні у південно-західній частині Тихого океану. 

Читайте також: В Австралії знайшли дорогу динозаврів, якій 95 мільйонів років

"Це перший достовірний скелет чотириногого кита, що мешкав у Тихому океані, який, можливо, є найдавнішим в Америці і найповнішим, що знайшли за межами Індії та Пакистану", - заявив автор дослідження з Королівського бельгійського інституту природничих наук Олів'є Ламбер. 

За словами Ламбера, палеонтологи продовжать досліджувати ці території, і в майбутньому можуть знайти старіші рештки чотириногих китів.

Ілюстрація: Science Daily

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-