Французька весна: у Києві стартує фестиваль допрем'єрних кінопоказів

Французька весна: у Києві стартує фестиваль допрем'єрних кінопоказів

Укрінформ
Традиційний Фестиваль допрем'єрних показів у рамках Французької весни розпочинається у четвер, 4 квітня, у столичному кінотеатрі “Київ”.

Про це повідомляє кінокомпанія Артхаус Трафік.

“Фестиваль дає можливість глядачам першими побачити найактуальніші кіноновинки. Програму відкриває трагікомедія “Едмон” про знаменитого французького драматурга Едмона Ростана та створення його знаменитої п'єси “Сірано де Бержерак”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, також у програмі фестивалю драма “Обіцянка на світанку” - екранізація однойменного роману лауреата Гонкурівської премії Ромена Гарі, що розповідає про матір письменника, яка з його ранніх років вірила в його блискуче майбутнє і пророкувала йому кар'єру дипломата. У головних ролях – П'єр Ніне та Шарлотта Генсбур.

Нова робота Франсуа Озона, драма “З божої волі”, була вперше показана в конкурсній програмі Берлінського кінофестивалю і відзначена Гран-прі журі. Сюжет заснований на реальних подіях і розповідає про скандал з розбещенням малолітніх у католицькій церкві. Головні герої фільму, які постраждали в дитинстві, об'єднуються, щоб перервати багаторічне мовчання.

Драма “Подвійні життя” – нова робота Олів'є Ассайаса про паризьку богему. За сюжетом, успішний паризький видавець (Гійом Кане) щосили намагається пристосуватися до цифрової революції. Він має серйозні сумніви з приводу нового рукопису одного зі своїх давніх авторів, у той час як його дружина (Жюльєтт Бінош), відома театральна актриса, дотримується протилежної думки.

Також на Фестивалі допрем'єрних показів на глядачів чекає стрічка “Полуничка” про становлення еротичної фотографії в кінці XIX століття.

Як повідомляється, Фестиваль допрем'єрних показів у Києві пройде з 4 по 10 квітня. Також до кінопрограми шістнадцятого фестивалю “Французька весна” увійшли ретроспективна програма “Шарман Легран і музика французького кіно” і традиційні “Довгі ночі короткого метра”. Ретроспективна програма складається з робіт великого композитора Мішеля Леграна, який помер у січні цього року, та визначних музичних фільмів останніх років. На рахунку Леграна три премії “Оскар”, п'ять “Греммі” і “Золотий глобус”. Окрім “Шербурзьких парасольок”, удостоєних “Золотої пальмової гілки” Каннського кінофестивалю, в програмі покажуть ще один мюзикл - “Дівчата з Рошфора” та музичні драми “Барбара” Матьє Амальріка, “Едем” Мії Хансен-Леве і “Джеронімо” Тоні Гатліфа.

У столиці “Шарман Легран і музика французького кіно” пройде з 11 по 17 квітня у кінотеатрі “Київ”. Після закінчення кінотеатральних показів програма буде доступна для демонстрації в кіноклубах. Для проведення показів активістам і керівникам майданчиків потрібно подати заявку на сайті проекту “Кіноклуб. Всеукраїнська мережа”.

Читайте також: "Нова хвиля українського кіно" відбудеться в квітні у Парижі

Добірка “Довгі ночі короткого метра” покаже колекцію найкращих французьких короткометражок у нічний час. Більшість фільмів “Ночей” були представлені на міжнародних кінофестивалях в Каннах, Клермон-Феррані, Нью-Йорку і Торонто. У Києві добірку покажуть в кінотеатрі “Жовтень” 19 і 20 квітня. Подію організовано за підтримки uniFrance.

Покази кінопрограми “Французької весни” пройдуть у Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Львові, Одесі, Рівному, Харкові, Чернівцях та інших містах. Повний список міст незабаром з'явиться на сайтах Французького інституту та компанії Артхаус Трафік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-