Китаянка намагалася проникнути у будинок Трампа

Китаянка намагалася проникнути у будинок Трампа

Укрінформ
У комплексі відпочинку Мар-а-Лаго у Флориді, що належить президенту США Дональду Трампу, затримали громадянку Китаю, що мала при собі флешку з вірусами.

Про це повідомляє South China Morning Post.

"Жінці - Чжан Юйцзин - було пред'явлено звинувачення у двох федеральних злочинах: дача неправдивих свідчень федеральному офіцеру і незаконне проникнення", - йдеться у повідомленні.

Згідно з судовими документами, вона мала при собі чотири мобільні телефони, один ноутбук, один зовнішній жорсткий диск і флешку.

Агент секретної служби заявив, що попередня судова експертиза флеш-накопичувача показала, що в ньому міститься "шкідлива програма". Водночас не було надано додаткову інформацію про характер шкідливого програмного забезпечення.

Чжан спочатку повідомила агенту Секретної служби США, що вона хоче скористатися басейном Мар-Лаго, але після подальшого допиту сказала, що приїхала з Шанхая, щоб відвідати китайсько-американський вечір, організований ООН. Також вона заявила, що приїхала до Мар-а-Лаго на прохання свого друга з Китаю - "Чарльза".

Жінка сказала, що планує поговорити з членом родини президента США про американсько-китайські економічні відносини.

Інцидент стався 30 березня. Однак в цей день не було заплановано жодних подій ООН, про які говорила жінка.

Читайте також: Трамп готовий закрити кордон з Мексикою, якщо не домовиться з Конгресом

Сам Трамп перебував на одному з полів для гольфу, коли у Мар-а-Лаго намагалася потрапити китаянка. Проте перша леді Меланія Трамп та інші члени родини американського президента були у Мар-а-Лаго.

Міністерство закордонних справ Китаю не прокоментувало цей інцидент.

Фото: Getty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-