У Києві нагородили переможців Всеукраїнського тижня дитячого читання

У Києві нагородили переможців Всеукраїнського тижня дитячого читання

Фото
Укрінформ
Свято з нагоди закриття Всеукраїнського тижня дитячого читання “Вибори у книжковий парламент “Я обираю КНИГУ!” відбулося 2 квітня, в Міжнародний день дитячої книги, в Національній бібліотеці України для дітей.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

“Цьогоріч ми провели акцію – “Вибори у “Книжковий парламент”. На весняних канікулах діти обирали кращі, на їх погляд, книжки та пояснювали чому. Таким чином ми навчаємо дітей правильно аналізувати і обирати свою книжку, будувати своє майбутнє”, - розповіла директор бібліотеки Алла Гордієнко.

Вона зазначила, що під час проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання в усіх дитячих бібліотеках країни відбуваються святкові події та акції з промоції книги, під час яких відзначають кращих читачів, проводять зустрічі з авторами та ілюстраторами, читацькі конкурси, а головне – читають книжки.

“Цьогоріч Всеукраїнський тиждень дитячого читання стартував у Черкаській обласній бібліотеці для дітей, а заключне свято відбувається 2 квітня у Національній бібліотеці України для дітей”, - поінформувала Гордієнко.

Під час свята відбулася церемонія нагородження найактивніших читачів книжкової передвиборчої кампанії та вручення персональних квитків членів “дитячого журі” Національної секції Міжнародної ради з дитячої книги (IBBY).

Учасників свята книги привітав міністр культури Євген Нищук. Він прочитав відвідувачам головної дитячої бібліотеки країни уривки зі своєї улюбленої книжки – поеми-казки “Лис Микита” Івана Франка і подякував працівникам бібліотеки за їхню віддану працю та закоханість у свою справу.

Читайте також: Ветеранський намет, перформанс Жадана і "Говорить Київ": чим здивує Книжковий Арсенал

“Ініціативи, які впроваджують фахівці цієї чудової бібліотеки у спілкуванні з читачами, виконують надзвичайну важливу місію – виховують майбутню освічену, культурну, допитливу та мислячу націю”, - підкреслив Нищук.

Фото: chl.kiev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-