Французька весна, Година Землі та весняний бал: афіша на 29-31 березня

Французька весна, Година Землі та весняний бал: афіша на 29-31 березня

Укрінформ
Початок Французької весни, вистава за п'єсою Олега Сенцова чи фестиваль наукового абсурду – які події в нашій афіші оберете ви цими вихідними?

Вуличне дійство-відкриття Французької весни в Україні

Що цікавого: Повітряно-циркове вуличне дійство «Садівниця Мю і кінематика флюїдів» від французького колективу Transe Express. Створена новою командою митців за участі досвідчених учасників колективу, ця вистава пропонує небесно-повітряну феєрію, де музика, візуальні образи, неймовірні акробатичні трюки захоплять серця глядачів.

Коли: 30 березня

Де: Софійська площа

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Година Землі 2019

Що цікавого: Упродовж 10 років люди гуртом вимикають світло на Годину Землі… і продовжують вимикати його щоразу, коли виходять із кімнати. Натхнення однієї години, що є символом природоохоронного руху по всьому світу, дає їм сили діяти упродовж року.

Тема цьогорічної кампанії продовжує закликати встановити власний Connect2Earth (“Злови зв'язок з Землею”) та підкреслює, що люди почали втрачати зв’язок з планетою, який нам так потрібно відновити. Природа дає не тільки естетичну насолоду, але й послуги та багатства, без яких неможливо уявити наше життя — чисту воду та повітря, регуляцію клімату, їжу, ресурси та багато іншого.

Коли: 30 березня

Більше інформації: Facebook

Читайте також: Година Землі: де у Києві запанує темрява

Концерт «Музика Землі»

Що цікавого: Концерт на честь Години Землі, щоб провести цей час з користю для планети та для себе. На концерті вимкнуть усі електричні прилади та при світлі свічок будуть насолоджуватися музикою, яку композитори присвячували землі та природі.

Класична музика Моцарта, Вівальді, Штрауса, Баха, Бетховена, інших, свічки та ви наодинці з планетою.

Коли: 30 березня

Де: Будинок Кіно (вул. Саксаганського, 6)

Скільки: 175-425 грн, 100% знижка на другий квиток

Більше інформації: Facebook

Читайте також: У Вінниці "Годину Землі" відзначать акустичним концертом у темряві

Ulichnaya Eda. Вибери по любові

Що цікавого: На вас чекають 63 точки фуд-корту, дитяча зона, перегляд фільмів Уеса Андресона, 10 фотозон та багато рішень. Ви наберетеся сил на фуд-корті, хоробрості на барі та відкриєте сезон.

Коли: 30-31 березня

Де: Арт-завод Платформа (вул. Беломорська, 1-А)

Скільки: 130 грн

Більше інформації: Facebook

Виставка птахів і тераріумних тварин «TropicPets»

Що цікавого: На виставці будуть представлені різні види амадін, астрильдів, кольорові та декоративні канарки, різні види папуг та інші птахи. Крім того, такі домашні улюбленці, як павуки-птахоїди, тропічні плазуни (ящірки, змії), екзотичні комахи, інші безхребетні, та дивовижна експозиція акваріумних риб.

На виставці можна отримати професійну консультацію по утриманню цих видів домашніх улюбленців, а також їх придбати.

Коли: 30-31 березня

Де: Київський міський Будинок природи (вул. Рогнідинська, 3)

Скільки: 30 грн

Більше інформації: Facebook

Сакральними стежками Голосіївського лісу і Китаївської Пустині

Що цікавого: "Загублений світ" – так називають Голосієво місцеві жителі. Віруючі люди вважають цю місцевість святою, а допитливих городян непереборно тягне сюди бажання розкрити таємницю печер, побачити вершину легендарного Кумполу, цілющі джерела і купелі, унікальні вікові дуби та чернечі пустелі Голосіївського лісу. Кожне з цих місць має свою силу і енергетику – по-особливому взаємодіє з людиною.

Екскурсія розпочнеться в Китаївській Пустині, де розташований Свято-Троїцький Китаївський чоловічий монастир. Час подорожі – близько 5 годин.

Коли: 30 березня

Де: вул. Китаївська

Скільки: 250 грн

Більше інформації: Facebook

Весняний бал: Гості Остари

Що цікавого: Занурьтеся в атмосферу зламу сторіч, коли скептики та раціоналісти мають стільки ж ваги у суспільстві, скільки й духовні вчителі та містичні компаньони (а деколи навіть і менше). Бал влаштовує відомий меценат і філантроп, дослідник містичного та потойбічного князь Н-ський з приводу одужання своєї дочки, яка довго і важко хворіла і раптово одужала за одну ніч. Можливо, його світлість побажає поділитися з гостями цією чарівною історією!

Коли: 30 березня

Де: Шоколадний будиночок (вул. Шовковична, 17/2)

Скільки: 350 грн

Більше інформації: Facebook

Не бути чекістом: Микола Хвильовий

Що цікавого: Ви почуєте розповідь про чоловіка, який любив блакить, авангард і азіятський ренесанс. Одного ранку Микола Хвильовий прокинувся знаменитим. Одного вечора – пішов вкорочувати собі віку в поле, як ван Гог (спойлер: не вдалося). А ще в нього було дві дружини, улюблений собака та позивний "Вальдшнеп" у ҐПУ. І, звісно, велика Література.

На жаль, у New Work Labs Globus не видно вогнів загірної комуни, зате тут красиво сяє сонце. Андрюшу, дегенерата та доктора Тагабата замінить привітний персонал та колеги. І вам навіть не доведеться під час роботи вибирати між чекістом і людиною!

Коли: 30 березня

Де: New Work Labs Globus (вул. Інститутська, 2-А)

Скільки: Вхід вільний, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

Free Market в Coschey

Що цікавого: Всі охочі можуть принести непотрібні речі з дому на маркет. Це може бути одяг, взуття, побутові предмети / прилади, книги, картини і все те, що, може бути корисним для інших. Також всі охочі можуть взяти собі абсолютно безкоштовно те, що вподобають. Усі речі, які залишаться, відправлять до центрів допомоги біженцям в Києві.

Коли: 30 березня

Де: Coschey (вул. Ярославська, 4-Б)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Концерт-медитація «Shambhala»

Що цікавого: Шамбхала – це міфічна країна в тібетському регіоні. Проте вона не просто точка на мапі світу, а є станом душі та свідомості.

Горловий спів, трансовий шруті бокс, ритм бубна, дзвінкі варгани – все це в поєднанні створить атмосферу внутрішньої рівноваги та спокою. Акустичне звучання неординарних інструментів урівноважить дух та тіло.

Коли: 30 березня

Де: Львівська площа, 8-А

Скільки: 250 грн

Більше інформації: Facebook

Фестиваль Наукового Абсурду 2.0

Що цікавого: Цього року на фестивалі все ще говорять про те, як редагують людську ДНК, про загрози від гомеопатії, обговорять божевільність Ілона Маска, а також поборються з псевдонаукою разом з майстром цієї справи, не забувши і про блокчейн. Завдяки демонстраціям ви разом з дітьми дізнаєтеся багато нового в галузі хімії, біотехнології, мікробіології.

Коли: 30 березня

Де: вул. Дорогожицька, 3

Скільки: Вхід вільний, необхідна реєстрація

Більше інформації: Facebook

«Номери». Вистава за мотивами п'єси Олега Сенцова

Що цікавого: «Номери» – це не просто антиутопія, а пророча п’єса, сюжет якої безпосередньо пов’язаний з долею її автора, незаконно ув’язненого в Росії українця Олега Сенцова.

«Номери» – це історія про суспільство, що живе в обмеженому занедбаному світі, де кожен сам по собі. У постановці дія відбувається у старому цирку, який забув про своє призначення та існує за інерцією, не помічаючи власної мутації.

Олег Сенцов – український кінорежисер, активний учасник Майдану. Він допомагав українським військовим в Криму. Вже близько 5 років Олег Сенцов є політв’язнем Кремля. Українця було заарештовано навесні 2014-го, невдовзі після анексії Криму. Суд РФ незаконно засудив його до 20 років позбавлення волі. П’єсу Сенцов закінчив, вже перебуваючи у російській в'язниці.

Коли: 31 березня

Де: Сцена 6 (вул. Васильківська, 1)

Скільки: 200-600 грн

Більше інформації: Facebook

Читайте також: Кінофестиваль Docudays відкрився флешмобом на підтримку Олега Сенцова

Допоможи дітям втекти від раку

Що цікавого: Приходьте самі та беріть з собою друзів, рідних, дітей та навіть домашніх улюбленців. Проведіть цей ранок в гарній компанії та отримайте заряд бадьорості на весь день. Якщо ви, з будь-яких причин, не біжите, але маєте бажання приєднатись та провести гарно час, то можете стати групою підтримки.

Мінімальна вартість для участі – 50 грн. Усі гроші йдуть на допомогу онкохворим дітям, підопічним благодійного фонду Таблеточки.

Коли: 31 березня

Де: Поштова площа

Скільки: Від 50 грн

Більше інформації: Facebook

Веломандри: Скандинавські велохроніки

Що цікавого: Зустріч із Олександром Богаченко-Мішевським, який у 2018 році проїхав на велосипеді 5 000 км Скандинавією. Мандрівник розкаже про свої пригоди на маршруті Копенгаген-Нордкап-Гельсінкі, особливості країн, у яких він побував, а також поділиться лайфхаками: що з речей, окрім велоаксесуарів, стане у пригоді.

Подія буде цікавою всім, хто любить подорожі та велосипеди або ж тільки збирається відкривати для себе широкий світ на двоколісному транспорті.

Коли: 31 березня

Де: Urban Space 500 (вул. Б. Грінченка, 9)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

День відкритих дверей на Острові

Що цікавого: Ви познайомитесь із простором та можливостями Острова, потрапите на авторську екскурсію, обговорите можливості взаємодії або візьмете участь в експрес-воркшопі по роботі на лазерному станку в OstrivLab.

Воркшоп вчить базовим вмінням роботи зі станком, триває 10 хвилин і безкоштовний для всіх охочих. Якщо ж ви вже маєте ідею та вміння – приходьте у OstrivLab зі своїми проектами, файлами та комп'ютерами.

Коли: 31 березня

Де: Платформа Острів (вул. Волинська, 9/21)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Дитячий ярмарок Брокант

Що цікавого: Перший в Україні ярмарок, продавці на якому – діти. Батьки зможуть навчити дітей відповідальному споживанню та дати старим іграшкам нове життя. Столики, цінники та розваги вже готові зустрічати юних бізнесменів. Приносьте старі іграшки та книжки, щоб продати їх на Броканті.

Коли: 31 березня

Де: Арт-завод “Платформа” (вул. Біломорська, 1-А)

Скільки: 180-200 грн

Більше інформації: Facebook

Новруз – свято весни у Музеї Ханенків

Що цікавого: У виставковому залі азійської експозиції музею буде представлено головний символ Новрузу, обрядовий стіл «хафт сін», сузані та кераміку 19-20 століть.

Відповідно до традиції відзначення Новрузу в Узбекистані, стіни зали буде оздоблено святковою вишивкою сузані з колекції музею. Також буде нагода побачити розписні тарелі, виготовлені майстрами Самарканду на початку 20 століття.

Коли: 17-31 березня

Де: Музей Ханенків (вул. Терещенківська, 15-17)

Скільки: Залежно від події

Більше інформації: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-