На дитячому Віденському балу у Києві зніматимуть фільм про Попелюшку

На дитячому Віденському балу у Києві зніматимуть фільм про Попелюшку

Фото
Укрінформ
На дитячому Віденському балу, який відбудеться у Києві 14 квітня, зніматимуть сцени фільму-казки "Попелюшка".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила генеральний продюсер фільму Валерія Гуза.

"Фільм ми знімаємо вже два роки. Зараз вийшли на фінішну пряму і вирішили сцену зустрічі Попелюшки з принцом зняти на дитячому Віденському балу", - розповіла Гуза.

За її словами, у зйомках на балу візьмуть участь 60 дебютантів. Усі ролі в фільмі грають тільки діти, при цьому жоден з юних виконавців не є професійним актором. Принцип знімальної групи - навчати з нуля, працювати з новими обличчями, не "засвіченими" у фільмах або рекламі. Кастинги проводили у школах, дитячих творчих студіях.

Відкрита репетиція дітей-дебютантів Дитячого віденського балу / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

На роль Попелюшки було відібрано 13-річну Дарину П’ятову, доньку воротаря українського футбольної збірної Андрія П’ятова. Принца зіграє талановитий фехтувальник-юніор Олександр Грабовський, у стрічці будуть сцени, в яких він продемонструє майстерність у володінні зброєю.

У ролях царедворців, зазначила Гуза, на екрані з'являться вихованці Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю. Наразі для них готують костюми.

Гуза наголосила, що продюсерський центр Device Production, який займається зйомками, усі 16 років свого існування працює з дітьми, допомагаючи їм розвивати таланти і застосовувати свої здібності у кінематографі, моделінгу тощо. Навчання, зокрема курси акторської майстерності та постановку дикції, адаптують згідно з віком учнів. Операторів і режисерів підбирають з урахуванням того, що юні актори потребують особливого ставлення на знімальному майданчику.

Вихід фільму-казки "Попелюшка" на екрани заплановано на 2020 рік.

Читайте також: На Віденський бал у Києві відібрали 30 пар дебютантів

Як повідомляв Укрінформ, дитячий Віденський бал відбудеться у Колонній залі Київської міської держадміністрації 14 квітня. У ньому візьме участь рекордна кількість дебютантів - понад 200 хлопців та дівчат віком від 7 до 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-