На Віденський бал у Києві відібрали 30 пар дебютантів

На Віденський бал у Києві відібрали 30 пар дебютантів

Фото, відео
Укрінформ
Для участі у Віденському балу у Києві, який відбудеться 13 квітня, цьогоріч відібрали 30 пар дебютантів. На відміну від попередніх років, їх обирало спеціальне журі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в оргкомітеті заходу під час першої відкритої репетиції дебютантів.

"Цьогоріч ми відібрали 30 пар дебютантів із 100 бажаючих. Претенденти протягом місяця розучували танці для балу, і журі оцінювало як їхню танцювальну підготовку, так і знання етикету", - розповіла організатор віденських балів в Україні Марина Ігнатуша.

Відкрита репетиція Віденського балу у Києві / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Хореограф Андрій Дикий, який працював з претендентами, вважає, що конкуренція між учасниками йде на користь заходу.

"Будь-який відбір - це стимул. Можливо, саме завдяки цій конкуренції вони уважніші і вчаться швидше, ніж їхні попередники. Звісно, прощатися з будь-ким із них буде дуже важко, бо всі вони дуже стараються, - але таке життя", - зазначив Дикий.

Загалом, за його словами, цього разу дебютанти більш підготовлені, "схоплюють" швидше і тому з ними можна ставити складніші композиції.

З Диким згодна і його колега, хореограф Олена Балджи.

"Ці дебютанти надзвичайно талановиті, творчі і дуже мотивовані. У них весь час народжуються нові ідеї, і вони готові до експериментів", - підкреслила вона.

Читайте також: Темою Віденського балу в Києві буде сторіччя української державності

Крім традиційних для віденських балів полонезу та вальсу цього разу до програми включили також більш сучасні танці: регтайм і сальсу. Крім того, дебютанти виконуватимуть польку з елементами українських народних танців.

Одним з членів відбіркового журі стала експерт з етикету Наталія Адаменко, яка вже два роки поспіль вчить дебютантів гарних манер.

"Я б нікого не хотіла образити, але цього року дебютанти цікавіші, активні, у нас із ними кращий контакт. За моїми спостереженнями, рік від року їхній культурний рівень зростає. Я абсолютно не згодна з тими, хто вважає, що молодь нині пішла якась "не та". Наші молоді - прекрасні, і коли я бачу їхні зацікавлені очі, я вірю у майбутнє нашої країни", - зазначила Адаменко.

Як повідомляв Укрінформ, 13 квітня у Колонному залі столичної мерії відбудеться традиційний Віденський бал у Києві, а наступного дня, 14 квітня, - аналогічний захід для дітей 5-15 років. Темою цьогорічного балу обрано 100-річчя встановлення української державності. Дебютанти - головні учасники балу, які відкривають дійство та створюють його неповторну атмосферу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-