Суд скасував заборону на в’їзд в Україну актору “Сватів”

Суд скасував заборону на в’їзд в Україну актору “Сватів”

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва скасував поставу Служби безпеки України про заборону в'їзду до України актору серіалу "Свати" Федору Добронравову, а також рішення про включення його до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці, та анулювання прокатних посвідчень на фільми за його участю.

Про це повідомляє прес-служба суду.

“Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши адміністративну справу за позовом ТОВ “Телерадіокомпанія студія 1+1” та ТОВ “Кіноквартал” задовольнив адміністративний позов про визнання протиправними дій, скасування постанови та наказів. Зокрема, суд визнав протиправними дії Служби безпеки України щодо підготовки довідки про наявність підстав для прийняття постанови про заборону в’їзду в Україну громадянину Російської Федерації Федору Добронравову та визнав протиправною та скасував відповідну постанову СБУ,” — йдеться у повідомленні.

Також суд визнав протиправними дії відомства щодо звернення до Міністерства культури України про внесення Добронравова до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, скасувавши цей наказ Мінкульту.

Читайте також: "1+1" просить суд викреслити зірку "Сватів" із чорного списку

Окрім того, було визнано протиправним і скасовано наказ Державного агентства з питань кіно у частині анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування певних фільмів.

При цьому в суді зазначають, що під час ухвалення рішення у справі було проаналізовано зміст довідки, яка була підготовлена СБУ і на підставі якої прийняті й інші оскаржувані рішення, та встановлено, що вона була складена з порушенням нормативних вимог та за відсутності належних обґрунтувань.

“Тому всі інші рішення, прийняті відповідачами на підставі зазначеної довідки судом визнано необґрунтованими, а тому визнано протиправними й скасовано відповідну Постанову СБУ, наказ Міністерства культури України та наказ Державного агентства України з питань кіно у частині анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування певних фільмів за його участі”, — наголошують у суді.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ заборонила в'їзд в Україну актору серіалу "Свати" Федору Добронравову на три роки. Співробітники спецслужби задокументували, що Добронравов неодноразово робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією. Актор також багато разів відвідував окупований півострів, що є порушенням законодавства України.

Окрім того, в листопаді 2017 року Міністерство культури додало Добронравова до переліку осіб, які загрожують національній безпеці держави, а Держкіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу "Свати", одним з головних героїв якого є Добронравов.

29 січня 2019 року прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва повідомила, що суд не скасує заборону "Сватів" і не викреслить зірку серіалу Федора Добронравова зі списку заборонених артистів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-