У Львові врятували цуценя хаскі завдяки донорській крові

У Львові врятували цуценя хаскі завдяки донорській крові

Фото
Укрінформ
У Львові завдяки банку крові для тварин врятували життя першому пацієнту - цуценяті породи хаскі.

Про це повідомила прес-служба міської ради.

"Днями лише презентували банк крові для тварин, що запрацював на базі Першої комунальної ветеринарної клініки ЛКП "Лев", та взяли кров у перших донорів. А вже напередодні ветеринари клініки завдяки банку крові врятували життя маленькому пацієнту", - зазначено у повідомленні.

У цуценяти хаскі віком 2,5 місяці було виявлено бабезії (внутріклітинні паразити, які вражають еритроцити крові у тварин та людей).

За словами лаборанта ЛКП "Лев" Тараса Басараба, тварина майже не реагувала на зовнішні подразники. В першу годину вливання еритроцитарної маси цуценя вже почало піднімати голову. Після завершення процедури тварина була активною, змогла сама підвестися на лапи і ходити по клініці. А згодом пацієнт із радістю зустрів господаря і повернувся додому.

Читайте також: У Львові створять банк крові для тварин

Лікарі ветеринарної клініки звертаються до власників собак із проханням: якщо ваш собака здоровий, вакцинований, масою від 25 кг та віком 2−8 років, він може стати донором та врятувати життя тваринам, які цього потребують.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня у Львові розпочав роботу перший в Західній Україні банк крові, створений, аби рятувати безпритульних та домашніх собак. Проект став реальністю завдяки зусиллям та коштам підприємства ЛКП "Лев", допомозі партнерів та благодійників. Уже зараз "Лев" запустив у роботу банк крові та залучив перших донорів, їхню кров можна буде використати уже найближчим часом для вливання хворим чи травмованим тваринам.

Львівське комунальне підприємство "Лев" — це ветеринарно-стерилізаційний центр. На базі підприємства діє Перша комунальна ветеринарна клініка (ПКВК) для безпритульних та домашніх тварин, а також стерилізаційний центр для безпритульних тварин та Центр адопції (всиновлення) чотирилапих. Працює ЛКП "Лев": щодня без вихідних з 8:00 до 20:00. Перша комунальна ветеринарна клініка працює цілодобово.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-