Презентації, концерти, настільні ігри: в Ужгороді відкрився фестиваль

Презентації, концерти, настільні ігри: в Ужгороді відкрився фестиваль "Історія.UA"

Фото
Укрінформ
В Ужгороді, вперше у цьому місті, відкрився фестиваль "Історія. UA", де впродовж двох днів проходитимуть презентації книг та фільмів, настільних ігор та концертні виступи.

Про це на відкритті фестивалю повідомив директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Ужгороді фестиваль «Історія. UA» відбувається вперше. Завдання фестивалю - ділитися досвідом цікавого представлення історії. Тому ми запрошуємо на нього істориків, журналістів, музикантів, педагогів, авторів книг та фільмів. В Ужгороді презентуємо дуже різні проекти – науково-популярні книги, виставки, настільні ігри, відео- та аудіопродукти Інституту національної пам’яті. Фестиваль мандрівний, цьогоріч він проводиться в Ужгороді у зв’язку із відзначенням 80–річчя Карпатської України», - сказав В’ятрович.

Саме темі 80-річчя Карпатської України присвячена фотодокументальна виставка «Наша земля проголошує: вона була, є і хоче бути українською».

Виставку відкрили в атріумі Закарпатської ОДА.

Читайте також: В Ужгороді поклали квіти до пам'ятника президенту Карпатської України

Зазначається, що завтра, 23 березня, до Ужгорода зі своїми проектами приїдуть відомий художник та блогер Юрко Журавель, відомий дослідник історичних пісень Тарас Компайніченко з гуртом “Хорея Козацька”. Завершаться заходи великим концертом на Театральній площі.

Фестиваль «Історія. UA» був започаткований українським Інститутом національної пам’яті у 2017 році.

Наступний фестиваль відбудеться восени у Сєвєродонецьку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-