На Вінниччині заснували літературну премію для гумористів

На Вінниччині заснували літературну премію для гумористів

Укрінформ
На Вінниччині заснували нову літературну премію для гумористів імені відомого українського письменника Олега Чорногуза. Лауреатам вручатимуть дипломи, грошові премії і почесний приз - "СміхоОскар".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Вадим Вітковський.

"Премію імені Олега Чорногуза заснували Вінницька обласна організація Національної спілки письменників України, редакція літературного журналу "Вінницький край" та Видавничий дім "Моя Вінниччина". В нашій країні багато талановитих гумористів, і вони варті підтримки та визнання. Назвали її на честь відомого українського письменника, автора відомого сатиричного роману "Аристократ із Вапнярки". Це логічно, адже Олег Чорногуз наразі мешкає на Вінниччині і радо погодився взяти участь у нашому задумі", - повідомив Вітковський.

За його словами, нову літературну премію вручатимуть у трьох номінаціях: за кращий гумористичний (сатиричний) роман українською мовою, за глибоке аналітичне дослідження жанрів гумору та сатири та за створення пам’ятників, меморіальних дощок героям гумористичних чи сатиричних творів.

Читайте також: У Відні презентували "Монументальну Шевченкіану"

Уперше премію імені Олега Чорногуза вручать 15 квітня, у день народження письменника, в Іванівській ОТГ (Калинівський район), де наразі у с. Іванів мешкає Олег Чорногуз. Лауреатів премії І та ІІ місця нагороджуватимуть грошовими призами, дипломами, а також вручатимуть їм спеціально розроблені для премії почесні призи – статуетки "СміхоОскара".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-